EUR: 344,98 Ft
CHF: 319,85 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Szekszárd

Egész-ség Hét a Babitsban

November 13 és 18 között a testi és lelki egészséggel kapcsolatos kiállításokon, rendezvényeken, előadásokon vehettek részt az érdeklődők a Babits Mihály Kulturális Központban.

A tartalmas programsorozat a Mentálhigiénés Műhely és a Babits Mihály Kulturális Központ közös szervezésében valósult meg. A héten mindennap előadásokat tartottak, amelyek a lelki egészség széles spektrumát boncolgatták. November 13-án dr. Barna Györgyi gyermekgyógyász előadását hallhatták az érdeklődők. Másnap az idősek szívproblémáinak témája állt a fókuszban. A hét következő napjain az étkezéssel kapcsolatos témák és az egészséges párkapcsolatok is terítékre kerültek. A Babits Mihály Kulturális Központban az előadásokkal párhuzamosan egy különleges, interaktív kiállításra is sor került, amely elsősorban gyerekeket szólított meg. A „Testünk a csoda” című tárlat szervezetünk működését mutatta be, és igen népszerűnek bizonyult a kisgyerekek körében. A rendezvénysorozat zárásaként november 18-án az egészséggel kapcsolatos börzét tartottak. Az idelátogatók többek között egészségügyi szűréseken vehettek részt, életmódtanácsokat kaphattak, valamint biorezonanciás állapotfelmérést is végeztek. A szombati nap meghívottja Heilmann Ágnes pszichológus volt, aki a hangulatzavar témáját taglalta az érdeklődőknek.


“Testünk a Csoda” c. kiállítás a Babits Mihály Kulturális Központban. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.