EUR: 322,71 Ft
CHF: 282,37 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Tatabánya

Egy álommal szegényebben

Sokáig emlegetni fogják még a tatabányai szurkolók a Grundfos Tatabánya idei búcsúját a nemzetközi kézilabdaporondtól. A kék-fehérek ugyanis a 25-24-es hazai győzelem után idegenben 23-21-re kikaptak a francia Chambéry együttesétől, miután az utolsó percben egy igen véleményes bírói hiba borzolta a kedélyeket.

A párharc második felvonásának első félideje kevés gólt hozott, a házigazda francia gárda volt 9-8-as előnyben harminc perc játékot követően. A fordulás után jól tartotta magát a Bányász, de végül kétgólos vereséget szenvedett, így a Chambéry jutott fel a főtáblára.


A még sokáig emlegetett jelenet a mieink utolsó támadása volt, amikor az egyik francia játékos lábbal ért bele a tatabányai beállós felé indított passzba. A szabályok szerint ezután kiállításnak és hétméteresnek kellett volna következnie a Tatabánya javára, ehelyett a síp néma maradt, a franciák pedig az üres kapuba találtak.

– Elvettek tőlünk egy álmot – sóhajtott keserűen a lefújás után Vladan Matic, a kék-fehérek vezetőedzője. – Az első félidőben a támadásaink nem voltak elég hatékonyak, de a szünet után ez is feljavult. Állítom, a két meccs alapján mi érdemeltük volna meg a továbbjutást, de a játékvezetők ezt nem hagyták.

A Grundfos Tatabánya így a folytatásban a bajnoki küzdelmekre koncentrál, ahol a cél idén is a bronzérem megszerzése.

Kapcsolódó Cikkek