EUR: 318,12 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Dunaújváros

Egy hajszálon fog múlni

Szoros eredményt ért el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Dániában. A dunaújvárosi női kézilabdázók az EHF Kupa harmadik fordulójának odavágóján a fővárosi Koebenhavn Handbold együttesével mérkőztek meg, és egygólos, 22-21 arányú vereséget szenvedtek. 

A dán bajnokság listavezetőjével nézett farkasszemet a DKKA női kézilabdacsapata az EHF Kupa harmadik fordulójában. Az elszántsággal egyik oldalon sem volt probléma: mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, ám egyiküknek sem sikerült ellépnie riválisától az első percekben, egymás mellett lépkedtek, így többnyire egy- egy gól volt a különbség mindkét oldalon.


Klujber Katrin (pirosban) kisebb sérüléssel vállalta a dániai mérkőzést

Az első félidő hajrája a Kohásznak sikerült jobban, amely egygólos, 12-11-es félidei eredménnyel várhatta a második felvonást. A félidő jelentős részében kiegyenlített volt a játék: egyik oldalon sem sikerült jelentős előnyt kidolgozni, így vagy egygólos különbséget, vagy éppen egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben mégis sikerült két góllal ellépnie a dunaújvárosiaknak, ám a dánok időkérése megtörte lendületüket és láthatóan felrázta a vendéglátó együttest, amely nagy küzdelemben egygólos győzelmet szerzett (22-21). A továbbjutó kiléte oda-visszavágó rendszerben dől el, így a Kohásznak még van esélye a továbbjutásra. A mérkőzés szombaton este hat órakor kezdődik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek