2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Dunaújváros

Egy hajszálon fog múlni

Szoros eredményt ért el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Dániában. A dunaújvárosi női kézilabdázók az EHF Kupa harmadik fordulójának odavágóján a fővárosi Koebenhavn Handbold együttesével mérkőztek meg, és egygólos, 22-21 arányú vereséget szenvedtek. 

A dán bajnokság listavezetőjével nézett farkasszemet a DKKA női kézilabdacsapata az EHF Kupa harmadik fordulójában. Az elszántsággal egyik oldalon sem volt probléma: mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, ám egyiküknek sem sikerült ellépnie riválisától az első percekben, egymás mellett lépkedtek, így többnyire egy- egy gól volt a különbség mindkét oldalon.


Klujber Katrin (pirosban) kisebb sérüléssel vállalta a dániai mérkőzést

Az első félidő hajrája a Kohásznak sikerült jobban, amely egygólos, 12-11-es félidei eredménnyel várhatta a második felvonást. A félidő jelentős részében kiegyenlített volt a játék: egyik oldalon sem sikerült jelentős előnyt kidolgozni, így vagy egygólos különbséget, vagy éppen egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben mégis sikerült két góllal ellépnie a dunaújvárosiaknak, ám a dánok időkérése megtörte lendületüket és láthatóan felrázta a vendéglátó együttest, amely nagy küzdelemben egygólos győzelmet szerzett (22-21). A továbbjutó kiléte oda-visszavágó rendszerben dől el, így a Kohásznak még van esélye a továbbjutásra. A mérkőzés szombaton este hat órakor kezdődik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.