EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Dunaújváros

Egy ide, egy oda

Két mérkőzést játszott a közelmúltban a DUE-Villámok SE kosárlabdacsapata. Nagy Roland tanítványai hazai pályán vereséget szenvedtek, idegenben viszont sikerült kiharcolniuk a győzelmet. 

Az U16-os bajnokság legutóbbi hazai fordulójában a Villámok a Beszterce együttesét látták vendégül a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában. Nagy Roland tanítványai a mester értékelése szerint már az első percekben sem azt nyújtották, amit edzőjük várt tőlük: mint mondta, fegyelmezetlenül, lassan építették fel támadásaikat, a védekezésre pedig egyáltalán nem fektettek hangsúlyt. Korántsem valós tudását mutatta az együttes, amelynek játéka alapján nem is lehetett más a végeredmény, csak vereség. A Villámok végül 59-87 arányban maradtak alul a Beszterce csapatával szemben.


Hazai pályán nem ment a DUE csapatának

A következő fordulóban idegenben, a Pécsi VSK Panthers második együttesének otthonában bizonyíthattak a dunaújvárosiak, akik érthetően bizonyítási vágytól fűtve utaztak Baranyába. A mérkőzés első szakasza azonban inkább görcsösen, mintsem sikeresen alakult a vendégek számára: a pécsiek egymás után szerezték a találatokat, amelyekre nem sikerült válaszolnia a DUE csapatának. Időt is kért Nagy Roland edző, és a technikai szünet használt csapatának, amely egy 13-0-s rohammal átvette a mérkőzés irányítását. Főleg a palánk alatt teljesített jól a Dunaújvárosi Egyetem csapata, amelynek centerei különösen eredményesek voltak a találkozón, de az egész pályás letámadások is jól sikerültek az újvárosiaknak, akik végül 81-70-re győztek a párducok otthonában.

Kapcsolódó Cikkek