EUR: 321,14 Ft
CHF: 284,47 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Egy kilométer hosszú szeszcsempész vezetéket találtak

Egy kilométer hosszú szeszcsempész vezetéket fedeztek fel a Dnyeszter folyónak az ukrán-moldovai határon lévő szakaszánál ukrán vámosok – volt olvasható szerdán az ukrán vámhivatal honlapján.

Először egy 460 méter hosszú, 30 centiméter mélyre beásott polietilén csövet fedeztek fel a határ ukrán oldalán, a Vinnyicja megyei Kozliv település közelében, majd a moldovai határőrséggel együttműködve további 500 méter hosszú szakaszt tártak fel a moldovai partnál.


A határőrök szerint a vezetéket, amelyhez hasonlókon rendszerint alkoholt pumpálnak át, még nem sikerült a csempészeknek használniuk. A csövet a határ mindkét oldalán lebontották.

Az ukrán vámhivatal szerint a mohiliv-pogyilszkiji határőr egység öt év alatt mintegy másfél tucat polietilén vezetéket “halászott ki” a Dnyeszterből, és több mint 99,5 ezer liter tömény szeszt kobozott el mintegy 13 millió hrivnya (131,3 millió forint) értékben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.