2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Veszprém

Egyenes úton a világelitbe – Sikeres évet zárt Rasovszky Kristóf

Épphogy belépett a felnőtt úszók mezőnyébe, rögtön le is tette névjegyét Rasovszky Kristóf. A veszprémi Balaton Úszó Klub versenyzőjével értékeltük bravúros szezonját.

Rasovszky Kristóf bő egy évvel ezelőtt, a hollandiai junior-világbajnokságon villantotta meg megkérdőjelezhetetlen tehetségét. A nyílt vízi úszás tíz kilométeres számában a világra fél percet ráverve hódította el junior-világbajnoki címet. Részt vehetett – egyetlen veszprémi sportolóként – a riói olimpián is, ahol tisztesen helytállt 1500 méteres gyorsúszásban.


Rasovszky Kristóf elégedett az idei évvel (fotó: Zatkalik Dániel)

Szokolai László edző tanítványa az első felnőttek közötti szezonjában is megsüvegelendő eredménysort produkált. Az ifjú sportoló elárulta, tudatosan készült arra, hogy mentálisan is készen álljon a rá váró feladatokra. – Szerencsés vagyok, hogy a felnőttek közé lépve egyből ilyen jó eredményeket tudtam elérni. Úgy vélem, hogy a megfelelően megválasztott edzésmunka mellett az volt a kulcs a sikerhez, hogy végigversenyeztem az évet. Úgy terveztük, minél több viadalon vízbe szállok, hogy a nyári, hazai rendezésű vb-n már ne érhessen meglepetés a vízben.

A recept bevált: világbajnoki ötödik helyezés, Európa-kupa-győzelem összetettben, a világkupán negyedik helyezés, hogy csak a legfontosabb sikereket említsük az idei termésből. – Év elején boldogan aláírtam volna azt, amit elértem. Ugyanakkor sportoló vagyok, s tudom, hogy mindig van följebb. A világbajnokságon titkon éremben is reménykedtem, de egyáltalán nem vagyok csalódott. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a siker meghozta az étvágyam. Látom, hogy miben lehetne még előbbre lépni.


Eredményesen mutatkozott be a felnőttek között a fiatal úszó (fotó: Zatkalik Dániel)

A húszéves sportoló azt is elmondta, miben vár többet magától 2018-ban. – Az idei esztendővel ellentétben jövőre az összes világkupafutamon szeretnék rajthoz állni, s túlszárnyalni a negyedik helyezésem – szögezte le „Rasó”, aki a nyári Európa-bajnokságon is bizonyítana.

A Balaton Úszó Klub kiválósága 2017-ben csak nyílt vízen több mint 138 kilométert tempózott le, s nemrégiben szárazföldön is beerősített. Csatlakozott ugyanis a STRONGAA menedzseriroda csapatához. Az együttműködés újabb lépés a profizmus felé, a közösségi megjelenés koordinálása mellett dietetikai és sportpszichológusi hátteret is kaphat ezzel Rasovszky, aki kérésünkre sikerekben gazdag szezonja csúcspontját is megnevezte. – A Duna Aréna légköre is óriási élmény volt, de amikor a balatonfüredi öbölben a 10 kilométeres számban az élen fordultam a közönség előtt, azt a hangorkánt sohasem felejtem el – árulta el a sportember.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.