EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Ózd

Egyetemi informatikai képzés indul

A Miskolci Egyetem 2018 őszétől új szakirányt indít Ózdon. Mindez bekerül a Felvételi Tájékoztatóba is.

Az anyagmérnöki és a szociális munka tagozattal szeptemberben indult a városban az egyetem nappali kihelyezett képzése. Már a kezdetekkor tervbe vették további szakok Ózdra hozását, amihez az első konkrét lépés a napokban történt meg.


Riz Gábor országgyűlési képviselő a Miskolci Egyetemen találkozott prof. dr. Torma András rektorral, dr. Czap László intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettessel, valamint az Informatikai Intézet igazgatójával és megbeszélték az ősszel induló új szakiránnyal kapcsolatos feladatokat. Ott az is kiderült, hogy a Miskolci Egyetem mindenben támogatja a felsőfokú ózdi oktatás bővítését, az új képzésnek pedig be kell kerülnie a Felvételi Tájékoztatóba, természetesen kihelyezett képzés formájában. Mivel a mérnökinformatikus-képzés levelező tagozaton indul, így az informatika iránt érdeklődő végzős középiskolai tanulók mellett a felnőtt korosztály tagjai is jelentkezhetnek.

Riz Gábor bízik benne, hogy a divatos és keresett szakra is lesz elég jelentkező a környékről, amibe a felvidéki területek is beletartoznak. Így még több esély van arra, hogy a tanulni vagy továbbtanulni vágyók lakóhelyük közelében kezdjenek felsőfokú tanulmányokba és szerezzenek mérnöki diplomát a Miskolci Egyetem kihelyezett ózdi tagozatán.

Kapcsolódó Cikkek