2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Győr

Egykori polgármesterek előtt tisztelegtek

Győrben mindig is nagy gondot fordítottak az elődök tiszteletére. Most a Nádorvárosi Köztemetőben restaurálták a város négy neves polgármesterének díszsírhelyét. 2015 óta mintegy 150 millió forintot fordítottak a temető felújítására, köztük a ravatalozó, a kerítés, a zöldterületek rendbetételére.

Nemrég érkezett el az idő, hogy négy jeles polgármester síremlékére kerüljön sor, így Farkas Mátyás, Szauter Ferenc, Zechmeister Károly és Wennes Jenő nyughelye újult meg. Az évtizedek során felhalmozódott szennyeződést lézeres technológiával távolították el, a sírhelyeket vízüveggel impregnálták és murvázták. A felújítások természetesen folytatódnak, további díszsírhelyek újulnak meg. 

Győrben mindig is fontos volt az elődök tisztelete
Fotó: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.