EUR: 322,02 Ft
CHF: 281,58 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Külföld

Egymillió dollár értékű műkincset loptak egy gyűjtő otthonából

Egymillió dollár (264 millió forint) értékű műkincset, köztük 16. századi aranyszobrocskákat loptak el egy partin egy manhattani műgyűjtő otthonából.

Alexis Gregory, egy New York-i kiadóvállalat társalapítója a rendőrségnek elmondta, hogy több mint tucatnyi vendéget hívott meg otthonába múlt pénteken egy zongorakoncertre és művészeti kiállításra. Miután a látogatók elmentek, háztartásának egy alkalmazottja fedezte fel, hogy több 16. századi arany szobrocskának és más értékes műtárgyaknak is nyoma veszett.


A rendőrség az Ötödik sugárúton álló épület külső és belső biztonsági kameráinak felvételeit is vizsgálja a nyomozás során.

A 81 éves, svájci származású Gregory alapította a Vendome Press kiadót, amely lakberendezési könyveket, művészeti albumokat, a francia kultúrával és ékszerekkel foglalkozó köteteket publikál. A partijairól is ismert műgyűjtő a helyi lapoknak azt nyilatkozta: a történtek ellenére nem hagy fel eddigi “nagyvilági” szokásaival, és továbbra is úgy él, ahogy eddig.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Füstbe ment terv

  A nap képe: Füstbe ment terv

  Vörösre festették a lángok az égboltot a pakisztáni Pesavarban, amikor elkobzott kábítószert és szeszes italokat égettek el a pakisztáni kábítószer-ellenes hatóság tagjai.

 • Rekordot döntött az Alaszkából induló kerékpáros

  Rekordot döntött az Alaszkából induló kerékpáros

  Rekordidő, 84 nap, 11 óra és 50 perc alatt tette meg az Alaszkától Patagóniáig vezető 22 ezer 642 kilométeres utat egy osztrák kerékpáros, aki kedden érkezett meg a dél-amerikai Ushuaiába, a világ legdélibb városába.

 • Hullámból elektromosság?

  Hullámból elektromosság?

  Hatodszorra rendezik meg a fenntartható energiagazdálkodás jövőjével, fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó The Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát szerdától csütörtökig, amelyen a hőtárolást megújító magyar HeatVentors is részt vesz.