2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek: a Balatontourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és 10 százalékos forgalomnövekedést ért el – közölte a Magyar Időkkel a társaság ügyvezetője.

Nagy Gábor elmondta, hogy a balatonfüredi Füred Kemping és Üdülőfalu volt a legnépszerűbb, itt az összes vendég 23 százalékát regisztrálták, a kempingezők több mint fele pedig a Siófok-Szabadifürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakban szállt meg. Jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autóskempingként jegyzett Mirabella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága is.


A kempingekben a magyar vendégek után a német, a holland, a dán, a lengyel és az osztrák turisták voltak a legtöbben az idén.

Nagy Gábor kitért arra, hogy a Siófok-Sóstói Ifjúság Kemping jövőre már nem tartozik a céghez, miután új tulajdonba került. A 2012-ben felszámolásba vont – felújításra szoruló és nem vízparti – létesítmény tulajdonjogára az üzemeltető Balatontourist nem pályázott. Megjegyezte, hogy a piacon jól prosperáló kempingek már az elmúlt öt évben elkeltek a Balatonnál, a Balatontourist és tulajdonosainak üzleti modellje pedig továbbra is az, hogy nem ingatlanvásárlásba invesztálnak, hanem üzemeltetéssel foglalkoznak.


A cég vezetője visszásna” tartja, hogy a sajtó egy része ennek ellenére állítja, hogy tulajdonosaik “felvásárolták” a fél Balatont, ha pedig nem vesznek meg egy kempinget, akkor viszont bukásként állítják be az ügyletet. Az ügyvezető szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az évekkel ezelőtt felszámolási eljárás alá került balatoni kempingek mostanra gazdát cserélnek. Az Ifjúság Kempingen kívül a jövőben előfordulhat ez például a jelenleg ugyancsak felszámolási eljárás alatt lévő zalakarosi Termál Kemping és a balatonszemesi Vadvirág Kempingek esetében is, amelyekre szintén nem terveznek ajánlatot tenni – mondta Nagy Gábor az interjúban.

Kapcsolódó Cikkek