2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Tatabánya

Egyre népszerűbbek a házi sünök

Mostanában egyre többen választják házi kedvencként a törpesünt. A fehér hasú törpesün az egyik leggyakrabban tartott háziasított sündisznó. A sünök háziasítása az 1980-as években kezdődött, manapság pedig egyre népszerűbbek. Jól mutatta ezt a Puskin Művelődési Házban tartott törpesün-kiállítás népszerűsége is.

– Ez egy keresztezett faj, amit kimondottan házi kedvencnek tenyésztettek ki – mondta el Szauter Kristóf. – A sün az elfoglalt emberek számára is megfelelő házi kedvenc, mivel a nap nagy részét átalussza, nem kell lelkiismeret-furdalást éreznünk, hogy nem lehetünk vele, nem tudjuk szórakoztatni. Noha ezzel együtt tanácsos naponta húsz-harminc percet arra szánnunk, hogy legyen társasága. Ami számára a legfontosabb, az a megfelelő élettér biztosítása, egy erre alkalmas ketrec formájában.


A sünök háziasítása az 1980-as években kezdődött, manapság pedig egyre népszerűbbek

Kiss Tímea Tatáról érkezett két kisfiával, hogy megcsodálhassák a sünöket.

– Nagyon tetszenek a sünik a srácoknak – árulta el az anyuka. – Szerintem is aranyosak, a tartásuk is könnyű, úgyhogy ideális házi kedvencek.

A tatabányai törpesün-kiállításon mintegy tizenöt tenyésztő mutatta meg házi kedvenceit az érdeklődőknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.