EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Egyre népszerűbbek a házi sünök

Mostanában egyre többen választják házi kedvencként a törpesünt. A fehér hasú törpesün az egyik leggyakrabban tartott háziasított sündisznó. A sünök háziasítása az 1980-as években kezdődött, manapság pedig egyre népszerűbbek. Jól mutatta ezt a Puskin Művelődési Házban tartott törpesün-kiállítás népszerűsége is.

– Ez egy keresztezett faj, amit kimondottan házi kedvencnek tenyésztettek ki – mondta el Szauter Kristóf. – A sün az elfoglalt emberek számára is megfelelő házi kedvenc, mivel a nap nagy részét átalussza, nem kell lelkiismeret-furdalást éreznünk, hogy nem lehetünk vele, nem tudjuk szórakoztatni. Noha ezzel együtt tanácsos naponta húsz-harminc percet arra szánnunk, hogy legyen társasága. Ami számára a legfontosabb, az a megfelelő élettér biztosítása, egy erre alkalmas ketrec formájában.


A sünök háziasítása az 1980-as években kezdődött, manapság pedig egyre népszerűbbek

Kiss Tímea Tatáról érkezett két kisfiával, hogy megcsodálhassák a sünöket.

– Nagyon tetszenek a sünik a srácoknak – árulta el az anyuka. – Szerintem is aranyosak, a tartásuk is könnyű, úgyhogy ideális házi kedvencek.

A tatabányai törpesün-kiállításon mintegy tizenöt tenyésztő mutatta meg házi kedvenceit az érdeklődőknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.