2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Tatabánya

Egyre népszerűbbek a házi sünök

Mostanában egyre többen választják házi kedvencként a törpesünt. A fehér hasú törpesün az egyik leggyakrabban tartott háziasított sündisznó. A sünök háziasítása az 1980-as években kezdődött, manapság pedig egyre népszerűbbek. Jól mutatta ezt a Puskin Művelődési Házban tartott törpesün-kiállítás népszerűsége is.

– Ez egy keresztezett faj, amit kimondottan házi kedvencnek tenyésztettek ki – mondta el Szauter Kristóf. – A sün az elfoglalt emberek számára is megfelelő házi kedvenc, mivel a nap nagy részét átalussza, nem kell lelkiismeret-furdalást éreznünk, hogy nem lehetünk vele, nem tudjuk szórakoztatni. Noha ezzel együtt tanácsos naponta húsz-harminc percet arra szánnunk, hogy legyen társasága. Ami számára a legfontosabb, az a megfelelő élettér biztosítása, egy erre alkalmas ketrec formájában.


A sünök háziasítása az 1980-as években kezdődött, manapság pedig egyre népszerűbbek

Kiss Tímea Tatáról érkezett két kisfiával, hogy megcsodálhassák a sünöket.

– Nagyon tetszenek a sünik a srácoknak – árulta el az anyuka. – Szerintem is aranyosak, a tartásuk is könnyű, úgyhogy ideális házi kedvencek.

A tatabányai törpesün-kiállításon mintegy tizenöt tenyésztő mutatta meg házi kedvenceit az érdeklődőknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.