EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb XVI.kerület

Egyre több cipősdobozt tölt meg a szeretet

Mint minden évben, idén is megszervezik a cipősdobozakciót a XVI. kerületben. Lapunknak Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője, az adománygyűjtés fővédnöke beszélt a részletekről.

–  Az itt élők példaértékű összefogásával évről évre megmutatjuk, hogy mi, kertvárosiak odafigyelünk egymásra, számunkra a karácsony jóval több, mint egy ünnep. Hiszünk abban, hogy a szeretet és összefogás erejével idén is segíthetünk a kerületben élő nehéz sorsú családoknak – mondta Szatmáry Kristóf, aki hozzátette, hogy az elmúlt négy évben már több mint négyezer kertvárosi családhoz és gyermekhez juttatták el a kerületben élők ajándékait.


– Emellett az adományokból jutott Böjte Csaba atya erdélyi árváinak, valamint szerte az országban olyan gyerekeknek, akik nem tudtak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni.

Böjte Csaba és Szatmáry Kristóf a fővédnökei az akciónak

A képviselő elmondta, a lakosok segítségével ezen a karácsonyon is elsősorban a kerületünkben élő, rászoruló embertársainkat szeretnék támogatni.


– A Kertvárosunk Értékeiért Egyesület, a XVI. kerületi önkormányzat és az erdélyi árva gyerekeket segítő, Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben idén is mindent megtesz azért, hogy a közösség erejéből szebbé és meghittebbé varázsoljuk a legelesettebbek ünnepét is a kerületben, illetve szerte az országban és a határon túl. Mindenkit, akinek módjában áll, arra kérünk, töltsön meg egy cipősdobozt új vagy megunt, de jó állapotban lévő játékkal, iskolai eszközökkel, higiéniai cikkekkel vagy egyéb apróságokkal. Mindenkit kérünk, a dobozra írja rá, hogy hány éves gyermeknek, fiúnak vagy lánynak szánja! Ha tartós élelmiszerrel – kivéve konzerv vagy üveges élelmiszer – segíti a rászorulókat, akkor azt mindenképpen írja rá a dobozra!

Az idei cipősdobozgyűjtési akció keretében szentestéig mintegy ezer csomagot szeretnének eljuttatni a kerületben élő rászoruló nagycsaládosoknak és gyermekeknek. Az ezen felül érkező adományokat a Baptista Szeretetszolgálat a kórházakban ünneplő, nagy családban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban lakó, fogyatékkal élő vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermekhez juttatja el.  A felajánlásokat minden szülő leadhatja gyermeke óvodájában vagy oktatási intézményében december 4-ig, de az Erzsébetligeti Színházban is várják a cipősdobozokat. Az elszállításról az önkormányzat gondoskodik.
Az idén azonban nemcsak cipősdoboz-akciót, hanem jótékonysági vásárt is rendeznek a kerületben.
– Ehhez várunk az Erzsébetligeti Színházban olyan, saját készítésű karácsonyi díszeket, amelyeket szervezetünk összegyűjt és értékesít. A befolyt pénzadományokkal a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekek fogászati kezelését, illetve a Bethesda Gyermekkórházat segítjük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.