2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XVI.kerület

Egyre több cipősdobozt tölt meg a szeretet

Mint minden évben, idén is megszervezik a cipősdobozakciót a XVI. kerületben. Lapunknak Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője, az adománygyűjtés fővédnöke beszélt a részletekről.

–  Az itt élők példaértékű összefogásával évről évre megmutatjuk, hogy mi, kertvárosiak odafigyelünk egymásra, számunkra a karácsony jóval több, mint egy ünnep. Hiszünk abban, hogy a szeretet és összefogás erejével idén is segíthetünk a kerületben élő nehéz sorsú családoknak – mondta Szatmáry Kristóf, aki hozzátette, hogy az elmúlt négy évben már több mint négyezer kertvárosi családhoz és gyermekhez juttatták el a kerületben élők ajándékait.


– Emellett az adományokból jutott Böjte Csaba atya erdélyi árváinak, valamint szerte az országban olyan gyerekeknek, akik nem tudtak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni.

Böjte Csaba és Szatmáry Kristóf a fővédnökei az akciónak

A képviselő elmondta, a lakosok segítségével ezen a karácsonyon is elsősorban a kerületünkben élő, rászoruló embertársainkat szeretnék támogatni.


– A Kertvárosunk Értékeiért Egyesület, a XVI. kerületi önkormányzat és az erdélyi árva gyerekeket segítő, Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben idén is mindent megtesz azért, hogy a közösség erejéből szebbé és meghittebbé varázsoljuk a legelesettebbek ünnepét is a kerületben, illetve szerte az országban és a határon túl. Mindenkit, akinek módjában áll, arra kérünk, töltsön meg egy cipősdobozt új vagy megunt, de jó állapotban lévő játékkal, iskolai eszközökkel, higiéniai cikkekkel vagy egyéb apróságokkal. Mindenkit kérünk, a dobozra írja rá, hogy hány éves gyermeknek, fiúnak vagy lánynak szánja! Ha tartós élelmiszerrel – kivéve konzerv vagy üveges élelmiszer – segíti a rászorulókat, akkor azt mindenképpen írja rá a dobozra!

Az idei cipősdobozgyűjtési akció keretében szentestéig mintegy ezer csomagot szeretnének eljuttatni a kerületben élő rászoruló nagycsaládosoknak és gyermekeknek. Az ezen felül érkező adományokat a Baptista Szeretetszolgálat a kórházakban ünneplő, nagy családban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban lakó, fogyatékkal élő vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermekhez juttatja el.  A felajánlásokat minden szülő leadhatja gyermeke óvodájában vagy oktatási intézményében december 4-ig, de az Erzsébetligeti Színházban is várják a cipősdobozokat. Az elszállításról az önkormányzat gondoskodik.
Az idén azonban nemcsak cipősdoboz-akciót, hanem jótékonysági vásárt is rendeznek a kerületben.
– Ehhez várunk az Erzsébetligeti Színházban olyan, saját készítésű karácsonyi díszeket, amelyeket szervezetünk összegyűjt és értékesít. A befolyt pénzadományokkal a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekek fogászati kezelését, illetve a Bethesda Gyermekkórházat segítjük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.