EUR: 322,08 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XVII.kerület

Együtt dolgozott a mozifilmben a Ragályi család

November eleje óta látható a mozikban a Budapest Noir című film, amelynek érdekessége, hogy Rákosmente díszpolgára, Ragályi Elemér ezúttal fiával, Mártonnal közösen végezte az operatőri feladatokat. A közös munkáról beszéltek lapunknak.

– Nagyon sokat dolgoztunk már együtt, hiszen gyerekkorom óta ott mellette vagyok, az ő munkái mellett kezdtem asszisztenskedni – elevenítette fel Ragályi Márton az édesapjával való közös munkákat annak kapcsán, hogy a nemrég bemutatott Budapest Noir című filmben közösen végezték az operatőri feladatokat. – Ez egy igazán különleges közös munka volt.


Ragályi Elemér és Márton a kép jobb oldalán a Budapest Noir bemutatóján (Fotó: Mészáros Diána)

Hozzátette, a forgatás alatt nincs „családi kötelék”, csupán munkakapcsolat van, ami csak ebédidőben vagy a munka végén oldódik fel.

– A film nagy pillanata számomra, hogy a fiam és az én nevem is ott szerepel a film stáblistáján, egy helyen – vette át a szót a kerületben felnőtt, azóta díszpolgári címmel is rendelkező Ragályi Elemér. – Marci kétéves korától járt velem forgatásra, hagytam, hadd végezzen kisebb-nagyobb feladatokat, majd végül úgy döntött, ő is erre a pályára lép. Amikortól ez komollyá vált, volt bennem aggodalom, hogy valóban elég tehetséges-e, de kiderült, érdemes ezzel foglalkoznia.


Egy család, egy szakma
MTI Fotó: Kallos Bea

– Ez soha nem derült ki számomra, ahogy az sem, pontosan mit gondol a munkásságomról. Legyen az kritika vagy dicséret, jól titkolja – vágott közbe Marci, amin jót mosolyogtak mindketten.
– Nem vagyok elméleti ember, ezt inkább a gyakorlatban lehet megtanulni és megmutatni – tette hozzá Elemér, aki már több olyan filmben is közreműködött, melyet Oscar-díjjal jutalmaztak. – Konkrét dolgok kapcsán szakmázunk, de ha sikerül hetente egyszer összeülnünk, mellőzzük a filmes témákat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.