2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb XVII.kerület

Együtt dolgozott a mozifilmben a Ragályi család

November eleje óta látható a mozikban a Budapest Noir című film, amelynek érdekessége, hogy Rákosmente díszpolgára, Ragályi Elemér ezúttal fiával, Mártonnal közösen végezte az operatőri feladatokat. A közös munkáról beszéltek lapunknak.

– Nagyon sokat dolgoztunk már együtt, hiszen gyerekkorom óta ott mellette vagyok, az ő munkái mellett kezdtem asszisztenskedni – elevenítette fel Ragályi Márton az édesapjával való közös munkákat annak kapcsán, hogy a nemrég bemutatott Budapest Noir című filmben közösen végezték az operatőri feladatokat. – Ez egy igazán különleges közös munka volt.


Ragályi Elemér és Márton a kép jobb oldalán a Budapest Noir bemutatóján (Fotó: Mészáros Diána)

Hozzátette, a forgatás alatt nincs „családi kötelék”, csupán munkakapcsolat van, ami csak ebédidőben vagy a munka végén oldódik fel.

– A film nagy pillanata számomra, hogy a fiam és az én nevem is ott szerepel a film stáblistáján, egy helyen – vette át a szót a kerületben felnőtt, azóta díszpolgári címmel is rendelkező Ragályi Elemér. – Marci kétéves korától járt velem forgatásra, hagytam, hadd végezzen kisebb-nagyobb feladatokat, majd végül úgy döntött, ő is erre a pályára lép. Amikortól ez komollyá vált, volt bennem aggodalom, hogy valóban elég tehetséges-e, de kiderült, érdemes ezzel foglalkoznia.


Egy család, egy szakma
MTI Fotó: Kallos Bea

– Ez soha nem derült ki számomra, ahogy az sem, pontosan mit gondol a munkásságomról. Legyen az kritika vagy dicséret, jól titkolja – vágott közbe Marci, amin jót mosolyogtak mindketten.
– Nem vagyok elméleti ember, ezt inkább a gyakorlatban lehet megtanulni és megmutatni – tette hozzá Elemér, aki már több olyan filmben is közreműködött, melyet Oscar-díjjal jutalmaztak. – Konkrét dolgok kapcsán szakmázunk, de ha sikerül hetente egyszer összeülnünk, mellőzzük a filmes témákat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.