EUR: 325,45 Ft
CHF: 282,79 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Tatabánya

Együtt gyakoroltak a legjobb harcosok

Tatabányán töltötte a hétvégét a muaythai-válogatott. Az ország legjobb thai boxolói kétnapos edzőtáborba érkeztek városunkba, ahol a szövetségi kapitány, Bányász Adrián vezetésével már a jövő évi Európa- és világbajnokságra készültek.

– Mexikóban tartják a világbajnokságot, a kontinensviadalt pedig Prágában rendezik 2018-ban – mondta el Bányász Adrián, a Mega Tech SE vezetőedzője. – A célunk az, hogy mindkét versenyre kijussunk, és a lehető legjobb eredményeket érjük el. Természetesen sok minden múlik az anyagiakon, hiszen egy-egy ilyen kiutazás roppant költséges, de úgy dolgozunk, hogy szakmailag maximálisan felkészült legyen a válogatott.


A tatabányai szakember kemény munkát rendelt el a nemzeti csapatnak annak érdekében, hogy a lehető legelőkelőbb helyezésekkel térhessenek haza a viadalokról.

– Rengeteg technikai gyakorlatot végzünk, különösen az összekapaszkodásból, az úgynevezett klincselésből indított küzdelmeket – hangsúlyozta a válogatott egyik tatabányai tagja, Herceg Alex Valentin. – Én egy kisebb kihagyás után tértem vissza az edzésekre, úgyhogy egyelőre még fizikailag sem a legkönnyebb mindez, de keményen dolgozom.


Nemcsak a versenyzők, hanem a jövő pontozó- és vezetőbírói is gyakoroltak a két nap során, köztük két tatabányai sportember.

– Sajnos az aktív versenyzéssel fel kellett hagynom, azonban nem szeretnék elszakadni a sportágtól – fogalmazta meg motivációját az egykori válogatott, András Péter. – A versenyzői múltam előnyt jelenthet, úgy érzem, hiszen ennek köszönhetően jobban meg tudom ítélni a szorítóban történteket. Ötven meccset kell gyakorlásképpen végigpontoznunk, ezt követően mehetünk el vizsgázni.

A hétvégi közös gyakorlás volt a muaythai-válogatott ötödik edzőtábora, ebből a harmadik itt, Tatabányán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.