2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Tatabánya

Együtt gyakoroltak a legjobb harcosok

Tatabányán töltötte a hétvégét a muaythai-válogatott. Az ország legjobb thai boxolói kétnapos edzőtáborba érkeztek városunkba, ahol a szövetségi kapitány, Bányász Adrián vezetésével már a jövő évi Európa- és világbajnokságra készültek.

– Mexikóban tartják a világbajnokságot, a kontinensviadalt pedig Prágában rendezik 2018-ban – mondta el Bányász Adrián, a Mega Tech SE vezetőedzője. – A célunk az, hogy mindkét versenyre kijussunk, és a lehető legjobb eredményeket érjük el. Természetesen sok minden múlik az anyagiakon, hiszen egy-egy ilyen kiutazás roppant költséges, de úgy dolgozunk, hogy szakmailag maximálisan felkészült legyen a válogatott.


A tatabányai szakember kemény munkát rendelt el a nemzeti csapatnak annak érdekében, hogy a lehető legelőkelőbb helyezésekkel térhessenek haza a viadalokról.

– Rengeteg technikai gyakorlatot végzünk, különösen az összekapaszkodásból, az úgynevezett klincselésből indított küzdelmeket – hangsúlyozta a válogatott egyik tatabányai tagja, Herceg Alex Valentin. – Én egy kisebb kihagyás után tértem vissza az edzésekre, úgyhogy egyelőre még fizikailag sem a legkönnyebb mindez, de keményen dolgozom.


Nemcsak a versenyzők, hanem a jövő pontozó- és vezetőbírói is gyakoroltak a két nap során, köztük két tatabányai sportember.

– Sajnos az aktív versenyzéssel fel kellett hagynom, azonban nem szeretnék elszakadni a sportágtól – fogalmazta meg motivációját az egykori válogatott, András Péter. – A versenyzői múltam előnyt jelenthet, úgy érzem, hiszen ennek köszönhetően jobban meg tudom ítélni a szorítóban történteket. Ötven meccset kell gyakorlásképpen végigpontoznunk, ezt követően mehetünk el vizsgázni.

A hétvégi közös gyakorlás volt a muaythai-válogatott ötödik edzőtábora, ebből a harmadik itt, Tatabányán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.