EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Együtt gyakoroltak a legjobb harcosok

Tatabányán töltötte a hétvégét a muaythai-válogatott. Az ország legjobb thai boxolói kétnapos edzőtáborba érkeztek városunkba, ahol a szövetségi kapitány, Bányász Adrián vezetésével már a jövő évi Európa- és világbajnokságra készültek.

– Mexikóban tartják a világbajnokságot, a kontinensviadalt pedig Prágában rendezik 2018-ban – mondta el Bányász Adrián, a Mega Tech SE vezetőedzője. – A célunk az, hogy mindkét versenyre kijussunk, és a lehető legjobb eredményeket érjük el. Természetesen sok minden múlik az anyagiakon, hiszen egy-egy ilyen kiutazás roppant költséges, de úgy dolgozunk, hogy szakmailag maximálisan felkészült legyen a válogatott.


A tatabányai szakember kemény munkát rendelt el a nemzeti csapatnak annak érdekében, hogy a lehető legelőkelőbb helyezésekkel térhessenek haza a viadalokról.

– Rengeteg technikai gyakorlatot végzünk, különösen az összekapaszkodásból, az úgynevezett klincselésből indított küzdelmeket – hangsúlyozta a válogatott egyik tatabányai tagja, Herceg Alex Valentin. – Én egy kisebb kihagyás után tértem vissza az edzésekre, úgyhogy egyelőre még fizikailag sem a legkönnyebb mindez, de keményen dolgozom.


Nemcsak a versenyzők, hanem a jövő pontozó- és vezetőbírói is gyakoroltak a két nap során, köztük két tatabányai sportember.

– Sajnos az aktív versenyzéssel fel kellett hagynom, azonban nem szeretnék elszakadni a sportágtól – fogalmazta meg motivációját az egykori válogatott, András Péter. – A versenyzői múltam előnyt jelenthet, úgy érzem, hiszen ennek köszönhetően jobban meg tudom ítélni a szorítóban történteket. Ötven meccset kell gyakorlásképpen végigpontoznunk, ezt követően mehetünk el vizsgázni.

A hétvégi közös gyakorlás volt a muaythai-válogatott ötödik edzőtábora, ebből a harmadik itt, Tatabányán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.