2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Együtt ropták a város néptáncosai

2007 óta rendezi meg évről évre a Szolnoki Népdalkör az Itt-Honi Népzenei és Néptánctalálkozót, ahol a különböző népzenei és néptáncegyüttesek mutathatják be egymásnak tudásukat. Idén a táncosok között a legfiatalabbaktól a legidősebbekig minden korcsoport képviseltette magát.

A népzene és a néptánc hagyományai mélyen gyökereznek városunkban, ezért kézenfekvő volt egy olyan est létrehozása, ahol a szolnoki együttesek, csoportok összejöhetnek és felléphetnek egymás előtt, ahol évről évre megmutathatják, mennyit fejlődtek. Ez a program egyedülálló az országban, városunk büszkesége, ahol három órába összesűrítve kapjuk meg népi kultúránk esszenciáját.

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.