2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Kecskemét

Elektromos Merciket kapott a gyerekosztály

Óriási az öröm a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán. Három elektromos Mercedes kisautót kaptak ajándékba az osztályon gyógyuló betegek a Music FM Rádió és a Hovány Autóház közös jótékonysági akciójának keretében. 

A Hovány Alapítvány azt a célt tűzte ki, hogy Magyarország minden kórházának gyermekosztályát megajándékozza ezekkel az apró tűzpiros Mercedesekkel. Az adományátadás minden helyszínen a Music FM rádió délutáni road show-ja keretében történik, élőben jelentkeznek a helyszínről.


Kecskemétre a békéscsabai kórházból érkeztek. Peltzer Márk márkaigazgató és Hovány Mercédesz, a Hovány Autóház marketingmenedzsere adta át az értékes ajándékokat a második emeleti játszószobában. A kis betegek természetesen gyorsan ki is próbálták a „mosolyautókat”.

Peltzer Márk mosolyogva figyelte a Mosolyautóval manőverezgető gyerekeket a játékszobában
Fotó: hiros.hu

Fittikém, a Music FM rádió délutáni road show-jának műsorvezetője élőben adott hírt az ünnepélyes pillanatokról. A kórház nevében Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató köszönte meg az adományt a Hovány Autóháznak és a rádiónak, és emléklapot adott át a kedves vendégeknek.

Nem csak a fiúk vették nagy örömmel birtokba  a csodajárgányokat, egy kislánynak sikerült először manővereznie a játszószobában az egyik mosolyautóval. Ezeket a folyosón is használhatják majd, és akár a vizsgálatokra is Mercivel mehetnek ezentúl az osztály kis betegei.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.