EUR: 350,05 Ft
CHF: 330,55 Ft
2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Egyéb Szekszárd

Élhetőbb belváros

November 9-én rendezték meg azt a lakossági fórumot, amely a „Zöldváros – hogyan újuljon meg a város” témában zajlott. Az elmúlt időszakban ez a második konzultáció, amelyet az önkormányzat szervezett azzal a céllal, hogy bevonja projektjébe a lakosságot is.

Az önkormányzat közgyűlésének október 26-i döntése alapján a városvezetés hivatalosan is elindította a városközpont területeinek megújítását célzó „Zöld város” projektet. A koncepció kidolgozása javarészt a lakossággal folytatott konzultáció alapján fog elkészülni. Kérdőíves felmérő munkát is végeztek a városvezetők, amelyre 500 részletes válasz érkezett.


– Ez egy nagyon fontos változás lesz a belváros életében. Szeretnénk több zöldfelületet, több parkolót kialakítani, és ezt a szekszárdiakkal közösen gondoltuk. Éppen ezért egy olyan fórumsorozat indult el, ahol minden egyes fontos lépésnél megkérdezzük a lakosság véleményét. Az első fórum után meghirdettünk különböző elérhetőségeket, ahová az ötleteket, javaslatokat el lehetett küldeni. Gyakorlatilag a csütörtöki nap folyamán ezeknek a kérdőíveknek az eredményét ismertettük. Ezek a vélemények, javaslatok alapvetően találkoztak azokkal az elképzelésekkel, amelyeket mi is megfogalmaztunk. Nagyon sokan támogatják azt, hogy több legyen a zöld. Nagyon sokan egyetértenek azzal, hogy próbáljunk meg új parkolókat kialakítani, akár parkolóház formájában. Azt szeretnénk, hogy olyan belváros alakuljon ki, amely élhetőbbé teszi a belvárosi részt. A csütörtöki fórumon olyan kérdésekre szerettünk volna választ kapni, hogy melyek azok a konkrét fejlesztési elképzelések, amelyekre javaslatokkal érkeztek a szekszárdiak – nyilatkozta Ács Rezső polgármester.

Várják a lakosság javaslatait a fórumot követően is Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, hogy az önkormányzathoz még januárig van lehetőség javaslatok, vélemények benyújtása a „Zöld város” projektet illetően. Ezeket a véleményeket begyűjtve, összegezve állítják össze azt a városközpontötletet, amely majd a tervező asztalára kerül. Az általa elkészített tervet szintén a lakosság elé viszik.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.