2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szombathely

Elismerés és jutalom az innovatív ötletekért

Pintér Sándor belügyminiszter elismerő oklevelét érdemelte ki előremutató ötleteivel a szombathelyi Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

A papírbrikettáló műhely üzemeltetése, a szociális mosoda működtetése, valamint a belvárosban nyitva tartó Kézműves Kuckó – ezek azok a FÉHE Nonprofit Kft. által bevezetett és sikerrel megvalósított innovatív ötletek, amelyek a közfoglalkoztatás terén országosan is példaértékűnek számítanak és elismerésre érdemesek – mondta el a Lokál Extrának Koczka Tibor. Szombathely szociális ügyekért is felelős alpolgármestere kiemelte, míg más települések a közfoglalkoztatottak kiugróan magas foglalkoztatási számával értek el sikert, városunkban e téren kedvezőbb a helyzet. Büszkék lehetünk arra, hogy mintaértékű programokkal vívtuk ki a miniszteri elismerést.


Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezetője és a közfoglalkoztatott munkavállalók az elismeréssel
Fotó: FÉHE facebook

A miniszteri oklevelet Koczka Tibor alpolgármester és Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója vette át a Belügyminisztériumban múlt csütörtökön. Az elismerés mellé az önkormányzati társaság hétmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap a közfoglalkoztatás további fejlesztése érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.