2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Szombathely

Elismerés és jutalom az innovatív ötletekért

Pintér Sándor belügyminiszter elismerő oklevelét érdemelte ki előremutató ötleteivel a szombathelyi Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

A papírbrikettáló műhely üzemeltetése, a szociális mosoda működtetése, valamint a belvárosban nyitva tartó Kézműves Kuckó – ezek azok a FÉHE Nonprofit Kft. által bevezetett és sikerrel megvalósított innovatív ötletek, amelyek a közfoglalkoztatás terén országosan is példaértékűnek számítanak és elismerésre érdemesek – mondta el a Lokál Extrának Koczka Tibor. Szombathely szociális ügyekért is felelős alpolgármestere kiemelte, míg más települések a közfoglalkoztatottak kiugróan magas foglalkoztatási számával értek el sikert, városunkban e téren kedvezőbb a helyzet. Büszkék lehetünk arra, hogy mintaértékű programokkal vívtuk ki a miniszteri elismerést.


Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezetője és a közfoglalkoztatott munkavállalók az elismeréssel
Fotó: FÉHE facebook

A miniszteri oklevelet Koczka Tibor alpolgármester és Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója vette át a Belügyminisztériumban múlt csütörtökön. Az elismerés mellé az önkormányzati társaság hétmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap a közfoglalkoztatás további fejlesztése érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.