EUR: 349,72 Ft
CHF: 327,46 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Kecskemét

Elismerő plakettet kapott dr. Kriston Vízi József

A Magyar–Japán Baráti Társaság ebben az évben ünnepli hivatalos bejegyzésének 30 éves jubileumát. A napokban a fővárosban rendezett ünnepségen dr. Kriston Vízi József etnográfusnak adták át a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Annak idején kecskeméti japánbarátok egy lelkes csoportja is részt vett az országos szervezet megalakulásában, majd annak tagozataként működtek. 1994-ben vált önállóvá a Honsú északi öble mentén található Aomori város és prefektúra lakói közötti kapcsolat ápolását és fejlesztését célul kitűző Kecskemét–Aomori Baráti Kör. Az alapítók között volt dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Szórakaténusz Játékmúzeum akkori vezetője is.


Dr. Kriston Vízi József, Méhesi Éva és Király József az ünnepségen

A művelődési szakember 2000 és 2009 között a japán partnerváros jószolgálati követe volt. Jelenleg ő a Kecskemét–Aomori Baráti Kör elnöke. A magyar–japán helyi és térségi kulturális és gazdasági kapcsolatokat építő kör vezetőjeként kapta meg a napokban Budapesten megrendezett díszünnepségen a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.