EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,02 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

Elítéltek túszokat ejtettek, egy rab meghalt egy brazíliai fegyenclázadásban

Egy fogva tartott meghalt és legalább hat ember megsérült, két őr pedig a rabok fogságába esett egy brazíliai fegyenclázadásban – tudatta pénteken a helyi büntetés-végrehajtás.

A Parana államban található Cascavel börtönben előző nap lázadtak fel a rabok. Korábban a hatóságok azt közölték, hogy két fegyenc halt meg, és egyiküket lefejezték, de később úgy nyilatkoztak, hogy egy rab halálát tudják megerősíteni, s már nem esett szó lefejezésről.


A hatóságok péntek délután felfüggesztették az egyeztetéseket a túszejtő fogva tartottakkal, s szombaton folytatják majd a tárgyalásokat. A G1 helyi hírcsatorna úgy értesült, hogy a rabok jobb ételt követelnek, és azt akarják elérni, hogy három őrt helyezzenek át máshová.

A Cascavelben fogva tartott csaknem ezer rab közül mintegy hétszázan vesznek részt a fegyenclázadásban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

  • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.