2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Elítéltek túszokat ejtettek, egy rab meghalt egy brazíliai fegyenclázadásban

Egy fogva tartott meghalt és legalább hat ember megsérült, két őr pedig a rabok fogságába esett egy brazíliai fegyenclázadásban – tudatta pénteken a helyi büntetés-végrehajtás.

A Parana államban található Cascavel börtönben előző nap lázadtak fel a rabok. Korábban a hatóságok azt közölték, hogy két fegyenc halt meg, és egyiküket lefejezték, de később úgy nyilatkoztak, hogy egy rab halálát tudják megerősíteni, s már nem esett szó lefejezésről.


A hatóságok péntek délután felfüggesztették az egyeztetéseket a túszejtő fogva tartottakkal, s szombaton folytatják majd a tárgyalásokat. A G1 helyi hírcsatorna úgy értesült, hogy a rabok jobb ételt követelnek, és azt akarják elérni, hogy három őrt helyezzenek át máshová.

A Cascavelben fogva tartott csaknem ezer rab közül mintegy hétszázan vesznek részt a fegyenclázadásban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.