EUR: 346,33 Ft
CHF: 323,95 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Szolnok

Elképesztő makettek a vasútmodell-kiállításon

Idén is megnyílt a VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub már hagyománnyá vált őszi kiállítása a VOKE Csomóponti Művelődési Központban. A két napig látogatható tárlaton H0 digitális vezérlésű, modulrendszerű terepasztalt, digitális terepasztalt, analóg terepasztalt, maketteket és úgynevezett játszós analóg asztalt is szemügyre vehettünk. Ezeken felül a kiállítások állandó sztárját, a működő vágányszabályozó gépet is bevetették a szervezők.

A Vasútmodellező Klub 2008 decemberében alakult azzal a céllal, hogy összefogja a környék vasútmodellezőit. Műveiket minden évben háromszor mutatják be, tavasszal a városi kiállításon, szeptember elején a városnapi rendezvényekhez kapcsolódóan és ősszel a saját kiállításukon, a VOKE Csomóponti Művelődési Központban. A klub folyamatosan fejleszti, építi a terepasztalokat és annak elemeit, így minden évben számtalan újdonsággal találkozhatunk.


A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően évről évre újdonságokat mutat be a Vasútmodellező Klub
Fotó: Kiss János

Mostani kiállításukon is bemutatták a klub által épített összes terepasztalt, a tagok saját terepasztalait, illetve a gyermekek számára készült, egyszerűbb kialakítású „játszós” asztalt, amely egyedülálló lehetőségnek számít. A klub minden szombaton tart foglalkozást a VOKE Művház második emeletén, ahol építik a terepasztalokat, illetve minden érdeklődőt és tanácsot kérő makettezőt szívesen fogadnak. Jelenleg egy TT építési nagyságú asztalt építenek és tervezik egy N-es építési nagyságú asztal vagy modulrendszer építését.

A klub legnagyobb terepasztala 40 méter hosszú.
Fotó: Kiss János

A kisebbeknek is izgalmas volt a kiállítás
Fotó: Kiss János

Az aprólékosan kidolgozott makettek lélegzetelállítóak voltak
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.