2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szolnok

Elképesztő makettek a vasútmodell-kiállításon

Idén is megnyílt a VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub már hagyománnyá vált őszi kiállítása a VOKE Csomóponti Művelődési Központban. A két napig látogatható tárlaton H0 digitális vezérlésű, modulrendszerű terepasztalt, digitális terepasztalt, analóg terepasztalt, maketteket és úgynevezett játszós analóg asztalt is szemügyre vehettünk. Ezeken felül a kiállítások állandó sztárját, a működő vágányszabályozó gépet is bevetették a szervezők.

A Vasútmodellező Klub 2008 decemberében alakult azzal a céllal, hogy összefogja a környék vasútmodellezőit. Műveiket minden évben háromszor mutatják be, tavasszal a városi kiállításon, szeptember elején a városnapi rendezvényekhez kapcsolódóan és ősszel a saját kiállításukon, a VOKE Csomóponti Művelődési Központban. A klub folyamatosan fejleszti, építi a terepasztalokat és annak elemeit, így minden évben számtalan újdonsággal találkozhatunk.


A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően évről évre újdonságokat mutat be a Vasútmodellező Klub
Fotó: Kiss János

Mostani kiállításukon is bemutatták a klub által épített összes terepasztalt, a tagok saját terepasztalait, illetve a gyermekek számára készült, egyszerűbb kialakítású „játszós” asztalt, amely egyedülálló lehetőségnek számít. A klub minden szombaton tart foglalkozást a VOKE Művház második emeletén, ahol építik a terepasztalokat, illetve minden érdeklődőt és tanácsot kérő makettezőt szívesen fogadnak. Jelenleg egy TT építési nagyságú asztalt építenek és tervezik egy N-es építési nagyságú asztal vagy modulrendszer építését.

A klub legnagyobb terepasztala 40 méter hosszú.
Fotó: Kiss János

A kisebbeknek is izgalmas volt a kiállítás
Fotó: Kiss János

Az aprólékosan kidolgozott makettek lélegzetelállítóak voltak
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.