EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Dunaújváros

Elköltözik a múzeum

A Modern Városok Program keretében Óvárosba költözik az Intercisa Múzeum, a helyére pedig egy szállodát álmodtak a döntéshozók. A megvalósításra mintegy kétmilliárd forint támogatást vehet igénybe a kormánytól az önkormányzat. 

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly májusi dunaújvárosi látogatásakor több elképzelést is bejelentett a Modern Városok Program dunaújvárosi pontjairól. Ezek egyike, hogy a Városháza térről Pentele városrészbe (amelyet a köznyelvben leginkább Óvárosként emlegetnek) költöztetik az Intercisa Múzeumot.


A tervek szerint szállodát építenek az Intercisa Múzeum helyére a költözés után

A közelmúltban a Magyar Közlönyben már írásba foglalva jelent meg a tervezet. Mint olvasható, három ütemben kapja meg az önkormányzat a rendelkezésre álló csaknem kétmilliárdos összeget. Ebből idén 80 millió forint áll rendelkezésre, a következő évben 385 millió 200 ezer, míg 2019-ben a fennmaradó 1 millió 529 ezer forint (összesen  1 milliárd 994 millió forint). A költözés után a múzeum új „lakhelyéül” az óvárosi Mondbach-kúria, vagyis a korábbi malom épülete szolgál majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.