2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Élő egereket használó kiállítás ellen tiltakoznak az állatvédők

Állatvédők tiltakoznak egy New York-i kiállítás ellen, amelyen hetven élő egeret is bemutatnak egy installáció keretében.

Joseph Grazi művész Prehysteria című tárlata azokról a zsigeri félelmekről szól, amelyeket természetes környezetében érez az ember.


A manhattani Castle Fitzjohns galéria kiállítóterébe lépve a látogatóknak át kell haladniuk egy sakktáblaszerű padlózaton. A csempézett padlót közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a 40-szer 40-centiméteres plexiüvegkockákban kis fehér egerek élnek.

Az érzékeny egereknek állandóan attól kell tartaniuk, hogy halálra tapossák őket – írta petíciójában a Peta állatvédő szervezet, amely a kiállítás azonnali leállítását követeli. A galéria szerint már több mint százan aláírták a petíciót.

“Sokkal tartalmasabb életet biztosítottunk számukra, mintha kígyók falnák fel vagy laborok és orvostanhallgatók használnák őket” – mondta Elliot Clarke, a galéria egyik üzemeltetője. Hozzátette, hogy az állatok rendszeresen kapnak táplálékot és vizet, mindig van fészekanyaguk és alvóhelyük, egyáltalán nem zavarják őket a látogatók. A kiállítás hétfői zárását követően pedig adoptálhatóak lesznek.

Kapcsolódó Cikkek