2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

Elsírta magát Tornóczky Anita – Már boldog Lados kutya

Sok szörnyűséget látott már eddigi pályafutása során Tornóczky Anita. Az Állatvédőrség munkatársa nemrég el is pityeredett, amikor egy szörnyű állapotban lévő kutya testvérpár került hozzájuk. A sebes, ekcémás, rühes állatok azóta kivirultak.

A munkám nem könnyű és sokszor érzek mérhetetlen dühöt azokkal szemben, akik miatt a kezeim közt lévő állat abba az állapotba jutott, de sosem adom fel. Mindíg a végsőkig küzdünk, még akkor is, amikor már az állat feladná. Ilyenkor különösen fontos a folyamatos személyes jelenlét, a folyamatos törődés. Ebben az időszakban általában olyan különleges kapcsolat alakul ki köztünk, ami egész életünkre belénk ég. Ezért olyan nagy boldogság, amikor látom Őket akkor, amikor már boldogok és egészségesek. Ladosról a héten kaptam képeket. Elsírtam magam, mert eszembe jutott, mennyit küzdöttünk együtt és milyen reménytelennek tűnt ez akkor.
Nagyon köszönöm a Komondor Fajtamentésnek és Orsinak, hogy Lados és testvére, Lelle is szerető, fajtához értő családokhoz kerülhettek és megtapasztalhatják azt az életet, amit akkor ígértem Nekik.


Mindezt Tornóczky Anita posztolta ki az Állatvédőrséges közösségi oldalára a minap. A Lokál is megkereste Anitát, aki szívesen mesélt a kutyusokról.

– Ladost testvérével, Lellével szedték össze a karcagi kollégáink, úgy kerültek az Állatvédőrséghez és általunk egy budapesti kórházba – mondta a Lokálnak Tornócky Anita. Az állatvédő elmondása szerint a kutyák előéletéről nem tudnak semmit, ám a bőrük gyulladt, bolhaekcémás, rühes volt, az egész teste tele sebekkel. Nagyon soványak voltak, szemük is gyulladt volt. Hetekig kezelték őket és közben a lelkük is gyógyult.


Lados és Lelle
Forrás: Tornóczky Anita

– Eleinte hol apatikusak, hol rettegve morgósak voltak, a végére le nem bírtam vakarni Őket. A Komondor Fajtamentés talált Nekik szuper gazdákat külön-külön. Mindketten családi kutyák, szépek, boldogok és egészségesek – mondta mosolyogva Anita.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek