2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Érd

Emlékezés a mártírokra

Az érdiek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulójára emlékeztek az Ötvenhatosok terén, a Megtorlás-emlékműnél. Az ünnepségen Simó Károly alpolgármester mondott beszédet.

Hangsúlyozta, hogy az 56-os forradalom eltiprása után a hatalom hallgatást ajánlott az építő béke helyett, ezt ajánlották a baloldali kormányok 1989 előtt és 1994 után, és ezt ajánlják most is: ugyanazok, ugyanazt. De akiknek szent a szabadság, amelyért hőseink az életüket áldozták, azok valódi és magyar országot akarnak. Az esemény végén az egybegyűltek koszorúkat és virágokat helyeztek el az emlékműnél, és gyertyákat gyújtottak az áldozatokra emlékezve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.