2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Dunaújváros

Emlékezetes lesz a tizedik születésnap

Jövőre jubileumot ünnepel a DUDIK: 2018-ban tizedik alkalommal szervezik meg a dunaújvárosi minifesztivált. Kővári Dániel, a szervező hallgatói önkormányzat elnöke és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a közelmúltban megbeszélést tartottak a jövő nyári rendezvényről. 

Kezdetben még a Dunaújvárosi Egyetem (akkor még főiskola) campusában, később a Szalki-szigeten, az utóbbi években pedig az Alsó Duna-parton rendezték meg a DUDIK Fesztivált. Az eseményen az évek során a hazai zenei élet képviselői (Quimby, Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, Supernem, Magashegyi Underground, Vad Fruttik) mellett nemzetközi fellépők is szórakoztatták a közönséget. A nagy dobás azonban még hátravan: jövőre tizedik alkalommal szervezik meg a DUDIK Fesztivált, amelyre rengeteg különlegességgel készül a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata, éppen ezért a tervek szerint minél hamarabb hozzálátnak majd az előkészületekhez.


Péterfy Bori  nem első (és valószínűleg nem utolsó) alkalommal volt a DUDIK vendége 2017-ben

 

Az idei négynapos fesztiválon összesen mintegy tízezer látogató szórakozhatott, a cél pedig természetesen az, hogy a jubileumi eseményen nézőcsúcsot döntsön a DUDIK. Az idei rendezvény a beszámolók szerint zökkenőmentesen zajlott, ami jól mutatja, hogy a szervező hallgatói önkormányzat és a Tourinform Iroda, valamint a jelentős támogatást nyújtó dunaújvárosi önkormányzat eredményesen és hatékonyan dolgozik együtt. Az idei DUDIK-on a szervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy figyeljék, melyik előadóra kíváncsiak a legtöbben, és mely fellépők azok, akik kevésbé vonzzák a látogatókat, ezért a tizedik fesztiválon úgy állítják össze a meghívott előadókat, hogy minél jobban kiszolgálják a közönség igényeit. A jubileumi DUDIK-ot 2018. június 14–18. között rendezik meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.