EUR: 349,36 Ft
CHF: 326,33 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Dunaújváros

Emlékezetes lesz a tizedik születésnap

Jövőre jubileumot ünnepel a DUDIK: 2018-ban tizedik alkalommal szervezik meg a dunaújvárosi minifesztivált. Kővári Dániel, a szervező hallgatói önkormányzat elnöke és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a közelmúltban megbeszélést tartottak a jövő nyári rendezvényről. 

Kezdetben még a Dunaújvárosi Egyetem (akkor még főiskola) campusában, később a Szalki-szigeten, az utóbbi években pedig az Alsó Duna-parton rendezték meg a DUDIK Fesztivált. Az eseményen az évek során a hazai zenei élet képviselői (Quimby, Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, Supernem, Magashegyi Underground, Vad Fruttik) mellett nemzetközi fellépők is szórakoztatták a közönséget. A nagy dobás azonban még hátravan: jövőre tizedik alkalommal szervezik meg a DUDIK Fesztivált, amelyre rengeteg különlegességgel készül a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata, éppen ezért a tervek szerint minél hamarabb hozzálátnak majd az előkészületekhez.


Péterfy Bori  nem első (és valószínűleg nem utolsó) alkalommal volt a DUDIK vendége 2017-ben

 

Az idei négynapos fesztiválon összesen mintegy tízezer látogató szórakozhatott, a cél pedig természetesen az, hogy a jubileumi eseményen nézőcsúcsot döntsön a DUDIK. Az idei rendezvény a beszámolók szerint zökkenőmentesen zajlott, ami jól mutatja, hogy a szervező hallgatói önkormányzat és a Tourinform Iroda, valamint a jelentős támogatást nyújtó dunaújvárosi önkormányzat eredményesen és hatékonyan dolgozik együtt. Az idei DUDIK-on a szervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy figyeljék, melyik előadóra kíváncsiak a legtöbben, és mely fellépők azok, akik kevésbé vonzzák a látogatókat, ezért a tizedik fesztiválon úgy állítják össze a meghívott előadókat, hogy minél jobban kiszolgálják a közönség igényeit. A jubileumi DUDIK-ot 2018. június 14–18. között rendezik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.