EUR: 324,26 Ft
CHF: 278,65 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Külföld

Ennyit költ Soros a függetlennek mondott tájékoztatásra

Neves tévé- és rádiócsatornák, print és online újságok nagyvonalú támogatásával biztosította a függetlennek mondott újságírást Soros György. A DC Leaks által kiszivárogtatott dokumentumok között a tőzsdespekuláns médiamanipulációs eszközeiről is talált feljegyzéseket a Magyar Idők.

Az elmúlt években Soros György több mint 48 millió dollárt költött az amerikai közvélemény hitelesnek mondott tájékoztatására. Ennek érdekében komplett újságíró-iskolákat vagy éppen az oknyomozó újságírást elősegítő képzéseket finanszírozott. Dollármilliók landoltak a Politico, a The New York Times, az ABC, a CNN, a BIZZ, a Times, az USA Today, a B1, a Sky News kiadójánál is – ismerteti a lap.


A Magyar Idők cikkéből többek közt az is kiderül, hogy a DC Leaks orosz hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentumok szerint, Soros hány mainstream hírcsatornával rendelkezik csak az USA-ban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mad Max

    A nap képe: Mad Max

    A Rolls-Royce tervezőasztalán picit megszaladt a mérnökök keze, amikor ennek az erősen Mad Max járgányra hajazó motor skicceit papírra vetették.

  • Bravúros légi mentés – Videó!

    Bravúros légi mentés – Videó!

    Az oregoni nemzeti gárda a napokban hajtotta végre talán az egyik legbravúrosabb mentőakcióját a Hood-hegyen, ahol egy öngyilkossággal fenyegetőző hegymászót kellett lehozni.