EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Épül a karácsonyi falu

Egyre közeledik az adventi időszak, így Szolnok belvárosában is megkezdődött már a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezése és a karácsonyi falu építése.

Néhány hét múlva fényárba borul a város, igazi ünnepi hangulatot árasztva. Ebben az évben 46 látványelemmel bővül a díszkivilágítás, egy kilométerrel több fényfüzért helyeznek ki, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy összesen 235 darab oszlop, illetve egyéb világító motívum, valamint a tavalyinál öt és fél kilométerrel hosszabb fényfüzér kerül a belváros utcáira. A karácsonyi díszvilágítást teljes pompájában december elejétől lehet megtekinteni. A fényfüzérek, illetve motívumok január közepéig díszítik a várost.


Most még nem világítanak, de decembertől ünnepi hangulatot adnak a városnak

A Kossuth téren is javában folyik a faházak kihelyezése. A Sportcentrum munkatársai összesen 21 házikót építenek fel, amelyekben idén is forralt bort, kenyérlángost, sült gesztenyét, kürtős kalácsot és sok egyéb finomságot árusítanak a vendéglátók az adventi időszakban. A Kossuth téri forgatag november 24-től várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.