2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szolnok

Épül a karácsonyi falu

Egyre közeledik az adventi időszak, így Szolnok belvárosában is megkezdődött már a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezése és a karácsonyi falu építése.

Néhány hét múlva fényárba borul a város, igazi ünnepi hangulatot árasztva. Ebben az évben 46 látványelemmel bővül a díszkivilágítás, egy kilométerrel több fényfüzért helyeznek ki, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy összesen 235 darab oszlop, illetve egyéb világító motívum, valamint a tavalyinál öt és fél kilométerrel hosszabb fényfüzér kerül a belváros utcáira. A karácsonyi díszvilágítást teljes pompájában december elejétől lehet megtekinteni. A fényfüzérek, illetve motívumok január közepéig díszítik a várost.


Most még nem világítanak, de decembertől ünnepi hangulatot adnak a városnak

A Kossuth téren is javában folyik a faházak kihelyezése. A Sportcentrum munkatársai összesen 21 házikót építenek fel, amelyekben idén is forralt bort, kenyérlángost, sült gesztenyét, kürtős kalácsot és sok egyéb finomságot árusítanak a vendéglátók az adventi időszakban. A Kossuth téri forgatag november 24-től várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.