2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szolnok

Épül a karácsonyi falu

Egyre közeledik az adventi időszak, így Szolnok belvárosában is megkezdődött már a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezése és a karácsonyi falu építése.

Néhány hét múlva fényárba borul a város, igazi ünnepi hangulatot árasztva. Ebben az évben 46 látványelemmel bővül a díszkivilágítás, egy kilométerrel több fényfüzért helyeznek ki, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy összesen 235 darab oszlop, illetve egyéb világító motívum, valamint a tavalyinál öt és fél kilométerrel hosszabb fényfüzér kerül a belváros utcáira. A karácsonyi díszvilágítást teljes pompájában december elejétől lehet megtekinteni. A fényfüzérek, illetve motívumok január közepéig díszítik a várost.


Most még nem világítanak, de decembertől ünnepi hangulatot adnak a városnak

A Kossuth téren is javában folyik a faházak kihelyezése. A Sportcentrum munkatársai összesen 21 házikót építenek fel, amelyekben idén is forralt bort, kenyérlángost, sült gesztenyét, kürtős kalácsot és sok egyéb finomságot árusítanak a vendéglátók az adventi időszakban. A Kossuth téri forgatag november 24-től várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.