2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Szombathely

„Érdekelt, hogy meddig tudok eljutni”

Hullámvasút, kések hídja, kötélcsapda, harangjáték, acéllián – ilyen akadályok vártak a Ninja Warrior Hungary első selejtezőjében Veréb Istvánra, aki a kihívás miatt jelentkezett a TV2 sportvetélkedőjére. Bár ezen a pályán nem elsősorban a 90 kilós birkózóknak terem babér, a 29 éves szombathelyi sportoló erre rácáfolva továbbjutott a középdöntőbe.

A számos országban évek óta sikerrel futó Ninja Warrior magyarországi kiadásában 330-an próbálkozhatnak nindzsává válni, ami eddig a világon mindössze hat kivételes képességű embernek sikerült. Erőre, kitartásra és ügyességre van szüksége annak, aki a végső győzelemre és a tízmilliós álomnyereményre pályázik. A szombathelyi nézők ismerős arcot fedezhettek fel az első selejtezőt összefoglaló műsorban: Veréb István, a Haladás VSE válogatott birkózója is nekifutott a monumentális akadálypályának. A Lokál Extrának azt is elárulta, miért.


A Haladás VSE válogatott birkózója is nekifutott a monumentális akadálypályának Fotó: TV2

– Láttam több külföldi verziót, és megtetszett a verseny. Plusz kihívásnak gondolom, kíváncsi vagyok, mennyire tudok jól teljesíteni az akadálypályán, amely messze nem olyan, mint egy birkózószőnyeg. Az állóképességemmel és edzettségemmel nincs gond, ám itt teljesen más adottságok kellenek a sikerhez. Ez a terep elsősorban a falmászóknak fekszik nagyon, nem a 90 kilós birkózóknak, de megpróbáltam, és nagyon élveztem.

Az első pálya nem okozott neki gondot, megfontoltan, higgadtan állt az akadályokhoz, és sikerült is legyűrnie azokat. A végső cél előtt, a több mint négy méter magas Nagy Falnál azonban váratlan nehézségbe ütközött. – Háromszor lehetett próbálkozni, az első nekifutásnál megcsúszott a jobb lábam, és beütöttem a térdemet. Semmi komoly, de nem esett jól. Bár nem jutottam fel a fal tetejére, a teljesítményem elég volt ahhoz, hogy az epizódfináléba, onnan pedig a legjobb 15 versenyző egyikeként a középdöntőbe jussak. Kemény volt, de nagyon tetszett!


A 29 éves szombathelyi sportoló a középdöntőbe jutott Fotó: TV2

Az embert próbáló verseny hat selejtezőből áll, ezt követően kezdődnek a középdöntők, végül a húsz legjobb jut a fináléba, ahol már-már emberfeletti teljesítményre van szükség a végső diadalhoz. Veréb István számára a Ninja Warrior izgalmas kitérő, ahol a fizikai határait feszegetheti, de a fő profil természetesen a birkózás marad. Idei eredményei közül kontinensbajnoki bronzérmére a legbüszkébb, hamarosan pedig megkezdi a felkészülést a jövő esztendő nagy versenyeire. – 2018 fontos év számomra. Márciusban Európa-bajnokság lesz, októberben pedig Budapesten rendezik a világbajnokságot. Szeretnék jól szerepelni.

Veréb Istvánnak a birkózás és a nindzsajelöltség mellett több mint három hónapja egyéb dolga is akad: kislánya mellett apaszerepben bizonyíthat.
– Dorina nagyon nyugodt, jó baba. Igyekszem sok időt tölteni vele, az edzések előtt és után minden teendőben részt veszek körülötte. A vele való foglalkozás teljesen feltölt. Jó érzés, ha a családommal lehetek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.