EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Érdekes kiállítás nyílt az orvostörténeti múzeumban

Új szerzemények, új gyűjtések címmel nyitott új tárlatot a kecskeméti Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum. A kiállításon az utóbbi tíz év gyűjtését, közel 2500 tárgyat és könyvet tárnak a nyilvánosság elé.

Dr. Svébis Mihály köszöntőt mond a kamarakiállítás megnyitóján.
Fotó: hiros.hu

Széchenyi szavaival nyitotta meg az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum új tárlatát dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Az igazgató ajándékot is hozott az új tárlatra. A nemrég lebontott Izsáki úti kórházról egy bekeretezett légifotót, egy téglát az épületből, valamint néhány régi képet, többek között Kecskemét első kórházáról, a Cserepes Kórházról.


Különleges régi orvosi eszközöket láthatunk a kiállításon.
Fotó: hiros.hu

Laikus szemek számára hátborzongató lehet a tárlat, hiszen nagyon élethűen illusztrálják, ábrázolják a korábbi beavatkozásokat, gyógyítási módszereket. A főmuzeológustól megtudtuk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a látogatók számára a legizgalmasabbak a régi orvosi műszerek voltak. A tárlat megtekinthető az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeumban, előre egyeztetett időpontokban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.