2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Kecskemét

Érdekes kiállítás nyílt az orvostörténeti múzeumban

Új szerzemények, új gyűjtések címmel nyitott új tárlatot a kecskeméti Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum. A kiállításon az utóbbi tíz év gyűjtését, közel 2500 tárgyat és könyvet tárnak a nyilvánosság elé.

Dr. Svébis Mihály köszöntőt mond a kamarakiállítás megnyitóján.
Fotó: hiros.hu

Széchenyi szavaival nyitotta meg az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum új tárlatát dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Az igazgató ajándékot is hozott az új tárlatra. A nemrég lebontott Izsáki úti kórházról egy bekeretezett légifotót, egy téglát az épületből, valamint néhány régi képet, többek között Kecskemét első kórházáról, a Cserepes Kórházról.


Különleges régi orvosi eszközöket láthatunk a kiállításon.
Fotó: hiros.hu

Laikus szemek számára hátborzongató lehet a tárlat, hiszen nagyon élethűen illusztrálják, ábrázolják a korábbi beavatkozásokat, gyógyítási módszereket. A főmuzeológustól megtudtuk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a látogatók számára a legizgalmasabbak a régi orvosi műszerek voltak. A tárlat megtekinthető az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeumban, előre egyeztetett időpontokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.