2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Kecskemét

Érdekes kiállítás nyílt az orvostörténeti múzeumban

Új szerzemények, új gyűjtések címmel nyitott új tárlatot a kecskeméti Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum. A kiállításon az utóbbi tíz év gyűjtését, közel 2500 tárgyat és könyvet tárnak a nyilvánosság elé.

Dr. Svébis Mihály köszöntőt mond a kamarakiállítás megnyitóján.
Fotó: hiros.hu

Széchenyi szavaival nyitotta meg az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum új tárlatát dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Az igazgató ajándékot is hozott az új tárlatra. A nemrég lebontott Izsáki úti kórházról egy bekeretezett légifotót, egy téglát az épületből, valamint néhány régi képet, többek között Kecskemét első kórházáról, a Cserepes Kórházról.


Különleges régi orvosi eszközöket láthatunk a kiállításon.
Fotó: hiros.hu

Laikus szemek számára hátborzongató lehet a tárlat, hiszen nagyon élethűen illusztrálják, ábrázolják a korábbi beavatkozásokat, gyógyítási módszereket. A főmuzeológustól megtudtuk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a látogatók számára a legizgalmasabbak a régi orvosi műszerek voltak. A tárlat megtekinthető az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeumban, előre egyeztetett időpontokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.