EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Dunaújváros

Erdély felé félúton

A River of Lust és az Ék zenekar volt a Kaptár Music Pub vendége a közelmúltban. A blueszal és rockkal egyaránt kacérkodó együttesek külföldi turnéjuk előtt ejtették útba Dunaújvárost. 

„Minél kisebb, annál jobb” – felelte Galambos Dorina, a River of Lust énekesnője arra a kérdésre, egy nagy csarnokban, vagy egy pinceklubban tudják-e inkább elképzelni magukat és a zenéjüket. Mint mondta, egy kisebb hely sok lehetőséget ad a közönséggel való kommunikációra, ami egy jó koncert alapja.


Galambos Dorina szerint egy pinceklub ideális fellépő helyszín számukra

Az énekesnőt több korábbi formációból is ismerheti a közönség, ám, mint a zenekar tagjai elmondták, kellemes csalódás érte őket Dorina kapcsán; saját bevallásuk szerint mind a zenekar többi tagja, mind a „frontasszony” sokat csiszolódtak a közös munka során – amelynek eredményét hamarosan meg is hallhatja a közönség, hiszen a River of Lust egy EP megjelentetését tervezi a jövő évben. A dalokat egy közös „alkotótáborban”, Vonyarcvashegyen írták a tavasszal. Ez a második EP lesz, amely a Chewing Gum nevű kiadványt követi, és az elsőhöz hasonlóan a Concorde Nation kiadó gondozásában kerül forgalomba. Az első EP már hozott némi pozitív elismerést és kollaborációt az itthoni zenei színtérben és olyan nemzetközi artistok elé helyezte a River of Lust zenekart, mint a Get Your Gun és a Blues Pills. A zenekar a tagok meghatározása szerint „vérbeli rock and rollt” játszik, amelyben minden benne van, ami ezt a műfajt népszerűvé tette.

Az est másik fellépője az Ék együttes volt, amely a közelmúltban dobta piacra második korongját, egy, az elsőnél jóval érettebb, komplexebb anyagot. Míg az első lemez egy rocktrió albuma volt, amelyet inkább csak kiegészített a billentyű, az új anyagon már a dalok szerves részét képezi a zongorajáték. A két zenekar a közeljövőben erdélyi turnéra indul, de a tervek szerint Németországban és Hollandiában is adnak majd koncerteket. A legközelebbi dunaújvárosi látogatásukig pedig a YouTube-on „várják” rajongóikat.


Kapcsolódó Cikkek