EUR: 345,03 Ft
CHF: 322,54 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XXII.kerület

Érdi festő sikere a szakmák olimpiáján

A nemzet legjobbja lett Cseke Szabolcs a szakmák olimpiáján Abu-Dzabiban. A 21 esztendős érdi festő 23 ország fiatal versenyzői között a 4. helyet szerezte meg, 733 pontos összpontszámával pedig a 20 fős magyar csapat legjobbja lett.

Az idén az Egyesült Arab Emírségekben rendezett WorldSkillsen ezt megelőzően még soha ennyi ország és versenyző nem indult el: a 2017-es megmérettetésen 57 nemzet 51 szakmában 1300 fővel képviseltette magát. A 19 szakmában induló 20 fős magyar csapat végül egy bronzéremmel és kilenc kiválósági éremmel tért haza. Ezzel Magyarország az induló országok közül az összes érempont alapján a 22., a szakmájukban az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján pedig a 18. helyen végzett. A nemzet legjobbja címet 733 megszerzett pontjával Cseke Szabolcs festő érdemelte ki.


Oldalnézetből is tökéletes kell legyen a mű (Fotók: hellorepublic)

– Édesapám szobafestő. Már az általános iskola 5. osztályában segítettem neki a nyári szünetekben egy kis zsebpénzért. Szóval gyerekkorom óta ebben a közegben nőttem fel – mondta a fiatalember, aki az érdi Kós Károly Szakképző Iskolában érettségizett, majd ugyanitt megszerezte a festő szakképesítést is.

– Nagyon jól éreztem magam Abu-Dzabiban. Ez egy életre szóló élmény volt, amit senki nem vehet el tőlem. Nagyon odatettem magam, így a verseny negyedik napján már fájt mindenem, de megérte. Csak az első napon izgultam egy kicsit, útban a verseny helyszíne felé – mondta Szabolcs, aki az Egyesült Arab Emírségekből való hazatérése után máris a családi vállalkozásban segített édesapjának egy ház tisztasági festésében.


Szabadkézzel, mértani pontossággal kell az ecsetet kezelni

Cseke Szabolcs felkészülését a PPG Trilak Kft. támogatta. Csáki Csaba szakmai előadó elmondta, két válogató és egy úgynevezett szétlövés után dőlt el, hogy a WorldSkillsen a PPG Trilak szponzorálásával festőszakmában Szabolcsot indítják el a magyar csapat tagjaként. A versenyzők felkészülését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SkillsHungary Programja szervezte és támogatta, ehhez csatlakoztak a szponzorok és a felkészítők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.