2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Hódmezővásárhely

Érmekkel tértek haza

November 8. és 11. között rendezték meg Százhalombattán a felnőtt úszók rövid pályás országos bajnokságát, amelyen kiváló vásárhelyi sikerek születtek.


/Fotó: MTI – Illyés Tibor

A HSÚVC és a Hód Úszó SE csapata is részt vett a százhalombattai országos megmérettetésen. A legjobb eredményt Szilágyi Csaba, a HSÚVC versenyzője érte el, aki 100 és 50 méter mellen is aranyérmet szerzett.


Emellett kiemelkedő teljesítményt produkáltak a 4×50 méteres lányváltó (Szabó Orsi, Dohányos Annamária, Batta Orsi és Szőke Zita), hiszen a dobó második fokára állhattak fel. Az utolsó napon a HSÚVC-s lányok a rövidebb táv után a hosszabb, 4×100 méteres vegyes váltón is érmet szereztek. „Komoly munka előzte meg a felkészülést, de ilyen jó eredményekre nem számítottunk” – foglalta össze a csapat teljesítményét Bán Sándor, a HSÚVC vezetőedzője.

A Hód Úszó SE tagjainak szinte minden nap sikerült középdöntőt vagy döntőt úszniuk, mégis az utolsó nap volt a legerősebb, amikor is a női vegyes váltó, valamint egyéniben Ugrai Panna is döntőbe került. Ádándi-Kiss Gyula, a csapat edzője úgy értékelte a versenyt, hogy a Hódok derekasan helytálltak Százhalombattán. Jó hangulatú verseny volt, ahol a fiatalok sokat tanulhattak, ugyanis náluk jóval idősebekkel versenyezhettek egy medencében. A tréner kiemelte: egyéniben Szentkereszty Cecília és Ugrai Panna sokat javított az idején.

A Hód Úszó SE tagjai, köztük Ugrai Pannával és Szentkereszty Cecíliával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.