2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Belföld

Erősödik a Fidesz, az ellenzék nem kínál alternatívát

A Fidesz erősödésének egyrészt az az oka, hogy az ellenzéki pártok politikája nem kínál vonzó alternatívát, másrészt a kormánypárt nem vét hibát, így azoknak akik eddig is támogatták, nem kell váltaniuk – jelentette ki Farkas Örs politológus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az elemzőt annak apropóján kérdezték, hogy a Medián felmérése szerint a teljes népességen belül 40 százalékosra, vagyis hat és fél éve nem látott csúcsra nőtt a Fidesz népszerűsége.


Mint elmondta: a kormánypárt és az ellenzéki pártok közötti hatalmas különbség (a második Jobbiknak 11 százalékot mért a kutatóintézet) annak tudható be, hogy egyik ellenzéki párt sem volt képes olyan témát felvetni, ami a választókat valóban érdekelte volna. Kizárólag pártpolitikáról, az egymáshoz való viszonyukról beszélnek.

Ezzel szemben a kormánypárt következetesen beszél az általa megfogalmazott fontos témákról, mint a migráció, vagy a gazdasági növekedés.


Vagyis amíg az ellenzéki pártok nem találnak kormányzati célokra vonatkozó kommunikációt, nem fognak új támogatókat szerezni – fűzte hozzá.

Arról is szólt: általános jelenség, hogy egész Európában rosszul szerepelnek a baloldali pártok és azok a többnyire jobboldali pártok erősödtek, akik a migrációval kapcsolatban az államot védő álláspontot képviselnek.

Vagyis a migráció egész Európában befolyásolja a választások eredményét – mondta Farkas Örs.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek