2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb XX.kerület

Erzsébeti csibészség a Budapest Bár új lemezén

Novemberben jelent meg a Budapest Bár új, Volume 7 című lemeze, amely a fővárosra fókuszál. Ferenczi György nélkül elképzelhetetlen lenne a zenekar, ő pedig a pesti éjszakák nélkül nem tudja elképzelni az életét.

Ferenczi György testhezálló témát kapott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

− Az idén tízéves a Budapest Bár, adta magát, hogy a nevünkben is szereplő Budapesttel foglalkozzunk bővebben − árulta el lapunknak Ferenczi György, hogyan is lett az új lemez központi eleme a magyar főváros. − Régóta énekeljük Cseh Tamás ikonikus Budapest című dalát, természetesen ez is rajta van. Mindenki maga dönthette el, mit szeretne énekelni, én az Egyedül Budapesten című nótát hoztam a lemezre, amelyet már saját zenekarommal énekeltem, és igazán fővárosi hangulatú.


A jelenleg Zuglóban élő, Pesterzsébetről származó Ferenczi György a mai napig igazi pestinek vallja magát.

− Az igazi Pest éjjel létezik, harminc éve ez jelenti az életem. Nem csoda, hogy rengeteg külföldi kíváncsi arra, milyen is a híres pesti éjszaka.

Természetesen a lemezen hallható Mező Misi, Kiss Tibi és Lovasi András, és ezúttal Presser Gábor is szerepet vállalt.

− Beül a zongorához, és onnantól mindenki őt követi. A Slágert és az Embertelen dalt is feldolgoztuk vele, azt hiszem, szintet léptünk az ő beszállásával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.