EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XXII.kerület

Erzsi néni hálás mindenért, amit kapott

Kilencvenedik születésnapján mi is köszöntöttük a Budatétényben élő Jáger Józsefné Nagy Erzsébetet. Erzsi néni amellett, hogy még mindig varr, lelkes lokálpatriótaként aktív közösségi ember, nemcsak részt vesz a tevékenységekben, de segít is környezetében.

Erzsi néni a lányával, Adéllal

Erzsike néni Ercsiben született, öten voltak testvérek. Dolgos családban nevelkedett, volt grófi családnál nevelőnő, ha kellett, megfogta az eke szarvát, és 50 hold földet szántott. Nagymamájától tanult varrni, és végül ezt a szakmát választotta.


1960 óta él Budatétényben, első férjével, Kurucsz Mihállyal költöztek ide. Két gyermekük, Mihály és Adél itt nőtt fel, ide jártak iskolába. Miután 1983-ban elvesztette férjét, 1990-ben lett Jáger József felesége.

– 2000 óta egyedül élek, de azért sosem voltam magányos. Mióta az eszemet tudom, dolgoztam, ma is varrok a családnak és egy-két jó ismerősnek – mondta Erzsi néni, aki a budatétényi egyházközségnek, a Budatétényi Polgári Körnek és a Szent Imre Otthonban alakult Nyugdíjas Klubnak is tagja, a varrás mellett szívesen kertészkedik, az idős és a fiatal rokonokat látogatja, besegít nekik az otthoni munkában.


– Az élet nem habos torta, de volt benne sok szép is a nehézségek mellett. Azért a vígság megvolt mindig, mert megkerestük. Nem gondoltam volna, hogy ezt megérem, de hálás vagyok érte, és ha kapok még valamennyit, azt megköszönöm, eltötyögök itt, teszek még ezt-azt, amit tudok, segítek a két gyerekemnek, a hat unokámnak és a négy dédunokának, meg itt a környezetemben is akad még dolgom.

Erzsi néni fia, Kurucz Mihály elmondta, édesanyja nemcsak a szép kora miatt kap sok szeretetet és tiszteletet, hanem elsősorban azért az áldozatkész tevékenységéért, amely a családja és tágabb környezete számára nyújtott segítségben nyilvánul meg.

– Generációjának azon tagjai közé tartozik, akik számára nagyon fontos az értékek megőrzése, védelme, ezen belül is a családi hagyományok ápolása, legfőképpen a család összetartása, az évfordulók megünneplése. Minden családi összejövetelt szorgalmaz, és még most is aktívan részt vesz a vendéglátásban, süt-főz a gyerekeinek, unokáinak, dédunokáinak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.