2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szekszárd

Esernyőnek álcázott lőfegyver

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján nyomozást folytatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság K. Dániel ellen robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A központ felderítése során információkhoz jutott arra vonatkozóan, hogy K. Dániel engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy pincehelyi ingatlan területén.


Letartóztatják K. Dánielt. Fotó: Terrorelhárítási Központ

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 3-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A helyszínen 25 darab éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot – tekintettel annak instabil állapotára – 2017. május 4-én felrobbantotta. K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadták.

Esernyőket alakított át lőfegyverré. Fotó: Terrorelhárítási Központ

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.