2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Évi, a kiválasztott

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit múlt szerdán, köztük a Törekvés Rákosmentén élő paralimpiai ezüstérmes vívóját, Hajmási Évát.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden ezer forintja után a K&H-csoport saját forrásából egy forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 19 sportoló és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forintnyi ösztöndíjat − hangzott el a sajtótájékoztatón. Az MTI összefoglalójából az is kiderül, hogy a tizenegy éves együttműködés a 2020-as tokiói paralimpiáig biztosan folytatódik. Az eseményen egyúttal bejelentették, hogy a szurkolók által megszavaztatott jelöltek közül a felnőtteknél Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó, a reménység kategóriában Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó, míg a segítőknél Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta segítője lett a győztes, akik fejenként bruttó nyolcszázezer forintos ösztöndíjban részesülnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.