2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Évi, a kiválasztott

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit múlt szerdán, köztük a Törekvés Rákosmentén élő paralimpiai ezüstérmes vívóját, Hajmási Évát.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden ezer forintja után a K&H-csoport saját forrásából egy forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 19 sportoló és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forintnyi ösztöndíjat − hangzott el a sajtótájékoztatón. Az MTI összefoglalójából az is kiderül, hogy a tizenegy éves együttműködés a 2020-as tokiói paralimpiáig biztosan folytatódik. Az eseményen egyúttal bejelentették, hogy a szurkolók által megszavaztatott jelöltek közül a felnőtteknél Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó, a reménység kategóriában Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó, míg a segítőknél Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta segítője lett a győztes, akik fejenként bruttó nyolcszázezer forintos ösztöndíjban részesülnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.