EUR: 348,50 Ft
CHF: 325,55 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Ex-szcientológus: Senkinek sem javaslom, hogy szcientológiával foglalkozzon

A Hírado.hu interjút kért Bonyai Pétertől, a legismertebb hazai ex-szcientológustól, aki kiugrása előtt feleségével összességében 10-12 millió forintot és 10 évet hagyott hátra a szcientológusoknál. Bonyai Péter interjújában azt mondja, a szcientológus tagok végletekig fanatizáltak és nagyon összetartók.

Az üzleti menedzsement-tréningek, a vitaminbiznisz, az életmódtanácsadás mellett a HR és a fejvadászat a hazai szcientológusok üzleti terepe. Bonyai Péter szerint idehaza jelenleg 7-800 igazán aktív szcientológus lehet. Nekik, és családtagjaiknak is szól a felesége és általa létrehozott Clarus Animus Alapítvány. Az alapítók missziója az, hogy “segítsenek minimalizálni a szcientológia által okozott társadalmi károkat”. Bonyai Péter szinte naponta frissülő hírblogot is vezet az objektivszcn.blog.hucímen, ahová folyamatosan gyűjti a szcientológia visszaéléseivel kapcsolatos információkat – írja a Híradó.hu.

Ez egy összetett folyamat vége volt, lelkiismereti okok vezettek a távozásomhoz. 10 évig voltam szcientológus, ennek nagy részében az egyház elkötelezett munkatársaként dolgoztam. Az általam látottak és tapasztaltak egy idő után morálisan vállalhatatlanná váltak számomra, illetve az egyház európai vezetősége sem volt elégedett a munkámmal és bizonyos ügyekben tanúsított hozzáállásommal. Elsősorban a túlzott mértékű pénzközpontúság távolított el, valamint a kapcsolatmegszakítási ügyek” – mesélt a szcientológiából történő távozásának okairól Bonyai Péter.


17 évesen, pár évvel a rendszerváltás után (1995-ben) kerestem a spirituális kiteljesedés útján és ezt a mozgalmat találtam meg. Az motivált, hogy jobb ember legyek, és jobbá tegyem a körülöttem levő világot. A szcientológia egy új civilizáció felépítését ígérte módszertana révén, így akkor jó ötletnek tűnt. Elsősorban munkatársként dolgoztam, nem nagyon haladtam a szcientológia szintjein, az első pár lépést tettem meg, illetve rengeteg adminisztratív jellegű képzést végeztem. Mint mondtam, a világ jobbá tétele motivált, ezért elfogadtam, hogy áldozatokat kell hozni, azaz minimális pénzért rengeteget kellett dolgozni” – olvasható a Híradó.hu-nak adott interjúban az ex-szcientológus vallomása, amit itt olvashat el teljes egészében.

Kapcsolódó Cikkek