EUR: 317,53 Ft
CHF: 280,58 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Tech

Ez lett a világ legkedveltebb autómárkája

Az IHS Automotive által közölt globális értékesítési számok alapján 2016-ban ismét a Suzuki lett a világ legkedveltebb autómárkája a kompakt autók kategóriájában. Ezzel az eredménnyel a japán autómárka már másodszorra tudhatja magáénak az elismerést.

Közben bemutatkoztak a Suzuki legújabb koncepciómodelljei Tokióban.


Vége a “Suzuki a mi autónk” szlogennek, bár tény, a gyártó továbbra is szeretné, ha járműveik továbbra is bárki számára elérhetőek legyenek.

Ennek tükrében „FELEMELŐ ÉRZÉS mindenkinek, mindenhol” szól a Suzuki pavilon idei mottója a megnyílt 45. Tokiói Autószalonon.


A Suzuki alapítása óta olyan szórakoztató és egyedi termékek, köztük kisautók, motorkerékpárok, motorizált kerekesszékek és külső hajómotorok gyártására összpontosít, amelyeket élmény használni. A márka 2020-ban eljövendő 100. évfordulóját ünnepelve, a Suzuki folyamatosan mutatja be a fejlesztés alatt álló termékeit és technológiai kezdeményezéseit, amelyek a következő 100 év sikerét hivatottak biztosítani.

A Suzuki tematikus standjára látogató közönség könnyedén átélheti, hogy milyen érzés az egyes kiállított modelleket használni, legyen szó autóról, motorkerékpárról vagy hajómotorról. A koncepcióautók között szerepel az e-SURVIVOR, egy kompakt szabadidő-autó, amely különálló kerékmotorokkal felszerelt független összkerékhajtású rendszerre épül; a SPACIA CONCEPT, egy magas minifurgon, amely egyszerre izgalmas és szórakoztató; és az XBEE (cross-bee), ami egy teljesen új típusú crossover. A koncepció- motorkerékpárok között látható az SV650X, amely a neoretró kategória képviselője. Az eseményen a Suzuki új biztonságtechnológiai márkáját, a Suzuki Safety Supportot is bemutatja, amely automatikus fékezést, véletlen indítás elleni védelmi funkciót és más megelőző biztonsági megoldásokat is kínál. A kiállított modelleken keresztül a látogatók megismerhetik a vállalat biztonság- és villamosítás technológiai kezdeményezéseit, valamint jövőbeli javaslatait, illetve részletes információt kaphatnak a modellek megbízhatósági jellemzőiről.

A kiállításon ezek a modellek láthatóak:

Autók:

e-SURVIVOR: kompakt szabadidő-autó
SPACIA CONCEPT: újonnan tervezett, magas minifurgon
SPACIA CUSTOM CONCEPT: magas minifurgon
XBEE (cross-bee): teljesen új típusú, kompakt crossover, amely ötvözi a tágas utasteret a szabadidő-autók előnyeivel
XBEE STREET ADVENTURE: elegáns szabadtéri modell, amely beleolvad a környezetbe, így még élvezetesebbé teszi a természetközeli használatot
Carry Open-Air Market koncepció: nyitott mini teherautó

Motorok:

SV650X: neoretró modell hagyományos stílusban
SWISH: szokványos robogó elegáns kivitelben
GSXR125: könnyű, nagy teljesítményű
GSX-RR: MotoGP-motor

 

Eddig ezeket a járgányokat tesztelte a Lokál:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  Az idén tovább nő a fertőzött gépek segítségével, a felhasználó tudta és engedélye nélkül végzett (cryptojacking) kriptovaluta-bányászattal összefüggő támadások száma, miközben a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez – derül ki az ESET IT-biztonsági vállalat 2019-es kiberbiztonsági előrejelzéséből.

 • Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Ha két autós koccant, eddig egymásra néztek: van magánál kárbejelentő? Mostantól erre nincs szükség, mert a Mabisz új mobilalkalmazásán keresztül mind a 13 magyarországi biztosítótársaság elfogadja az online-kárbejelentést.

 • Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Több tucatnyi megriadt kutya rohant ki a világból a szilveszteri tűzijátékok hanghatásai miatt, sokuk egyenesen a halálba. De hamarosan talán nem lesz minden óévbúcsúztatás legfőbb vitatémája az, kinek van több joga: az ünneplőknek a durrogtatáshoz, vagy az ebeknek az élethez, mert a Ford Edge-ben alkalmazott zajkioltó technológiát az autógyártó-óriás mérnökei beépítették egy kutyaházba – és működik.