EUR: 322,66 Ft
CHF: 282,62 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb XVI.kerület

Ezen az udvaron öröm játszani

Tavaly a Napsugár Óvoda Ágoston Péter utcai épületét teljes körűen felújította az önkormányzat, idén pedig az ovi udvara szépült meg. A beruházás mértéke közel 46 millió forint volt.

Kovács Péter polgármester az udvar átadásán elmondta, minden új beruházásnál megtartják az élő füvet, ha lehet, és csak akkor telepítenek műfüvet, ha arra nincs lehetőség. Mint például itt, ahol a folyamatos igénybevétel miatt egyébként sem tud kinőni a fű.


A gyerekek már birtokba is vették az új udvart (Fotó. XVI. Kerületi Újság)

 

Az 1320 négyzetméteres műfüves felületen kívül 72 négyzetméter esésvédő szivacsot, a homokozók körül 44 négyzetméter gumilapot, 55 négyzetméter térkő- és a gépkocsibehajtáshoz 65 négyzetméter gyephézagos burkolatot telepített a kivitelező Holland Pázsit Kft. Egy kisebb, 63 négyzetméteres felületen öntözőrendszerrel ellátott, élő füves felületet alakítottak ki.

Miután Kovács Péter polgármester, Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő, dr. Csomor Ervin és Szász József alpolgármester, valamint Horváth Zsoltné, az intézmény vezetője átvágták a nemzeti színű szalagot, a gyerekek örömmel vették birtokba az új udvart, és egy táncbemutatóval köszöntötték a megjelenteket.


 

 

Kapcsolódó Cikkek