2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Pécs

Ezerötszáz tonna falevél hullik le Pécsen

Megkezdték a falevelek begyűjtését a közterületen, és mintegy százötvenen dolgoznak azon, hogy az utakon, a járdákon lerakódva ne okozzanak balesetet, és a parkokat se lepje el szerves hulladék.

Éves szinten a közterületekről, azaz mintegy 3,2 millió négyzetméterről 1500 tonna falevelet gyűjtenek be, amit a Kökényi Hulladékkezelő Központba szállítanak, majd komposztálnak. A lombgyűjtés időszaka 2018 tavaszáig tart, mivel vannak olyan fák, amelyek csak a tavaszi rügypattanáskor dobják le az utolsó száraz leveleiket.

Nem büntetik azokat, akik saját házuk előtt nem olyan szorgosan sepregetnek, de gondoskodni kell a terület tisztán tartásáról, valamint a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolításáról (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.