2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb IX.kerület

Fair Play Díjat kapott a Fradi

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága úgy döntött, hogy 2013 után ismét Fair Play Díjban részesíti a Ferencvárosi Torna Clubot. A bizottság ezúttal a Fradi Suli Programot ítélte érdemesnek az elismerésre.

A Ferencvárosi Torna Club és a Fradi Suli Program díjazottként igen illusztris társaságba került, a bizottság ugyanis hat kategóriában összesen 25 trófeát, diplomát és köszönőlevelet osztott ki. A Fradi Suli Programnak „A fair play eszméjének népszerűsítése” kategóriában adományoztak diplomát. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívótól, a Magyar Fair Play Bizottság elnökétől.


– Nem az a legfontosabb, hogy most díjat kaptunk, hanem hogy nagyon sok gyerekhez eljutott a fradizmus, a Fradiban képviselt eszmék üzenete, és remélhetőleg a legtöbbjüknek ez segít, hogy jó emberekké váljanak – mondta a ceremóniát követően Kubatov Gábor. – Nagy büszkeség számomra, hogy azok között lehetek, akik ott voltak a program születésekor, de az igazi érdem a program megvalósítóié. Több mint hetven városba, a határon túlra is eljutni, megszervezni a sportolók jelenlétét az egyes alkalmakon, valamint megtartani a programot különleges teljesítmény. Ha pedig a gyerekekhez eljut az üzenet, a program már elérte a célját.

Máté Bálint, az FTC nemzetközi projektmenedzsere elmondta, 2015 őszén kezdtek el aktívabban foglalkozni azzal a gondolattal, hogyan tudnának az FTC-vel még jobban nyitni a legfiatalabbak felé. Ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy vállaljanak aktív szerepet az iskolákban. Ez azért is fontos, mert a sport nagyon lényeges társadalmi üzenetek terjesztésére is alkalmas, főleg a Ferencváros, ami határon innen és túl a legnépszerűbb magyar sportegyesület. Folyamatosan keresik azokat az üzeneteket, amelyeket a fradizmus és a fair play eszmeisége mellett át tudnak adni a fiataloknak.


A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől (fotó:fradi.hu)

– Az FTC az egyetemes magyar sport egyik legnagyobb és legnépszerűbb egyesülete, a magyar klubélet egyik vezetője. A Fradi Suli Program pedig olyan nagy közönséghez tudja eljuttatni a sportszerűség, a becsületesség eszméjét, hogy ezzel a díjjal példaként szeretnénk állítani őket a többi egyesület elé is. A sport és az oktatás-nevelési program példás összekötése – nyilatkozott Kamuti Jenő.
Mogyorósi Péter, a Fradi Suli Program vezetője elmondta, működtetése csapatmunka, nagyon sokan dolgoznak rajta.

– A legnagyobb elismerést az jelenti, amikor hétről hétre azt látom a különböző iskolákban a kisgyerekek szemében, hogy megértették azokat az üzeneteket, amelyeket az egyes alkalmakon megpróbálunk átadni: a tanulás fontosságát, az ellenféllel szembeni tiszteletet, a sportszerűséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.