EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Farkas Örs: Ma is Gyurcsány a baloldal vezetője

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) várható választási megállapodása azt mutatja, hogy máig Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldal vezetője – jelentette ki Farkas Örs elemző az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Azáltal, hogy a közvélemény-kutatások szerint a DK önállóan is képes átlépni a parlamenti küszöböt, Gyurcsány Ferenc olyan alkupozíciót vehetett fel, amely a szocialistákkal szemben messze fölülreprezentálja a pártját – közölte.


Farkas Örs szerint az MSZP felismerte, hogy hiába a legerősebb baloldali párt, önmagában egyéni választókörzetben képtelen mandátumot szerezni. Miután az LMP és a Momentum is kizárta az együttműködést, a törpepártok pedig nem hozhatnak elég szavazót, egyedül a DK maradt, amellyel együtt tudnak működni.

Gyurcsány Ferenc, mivel az MSZP-ből indult, ismeri a szocialisták működését, ezért akár kívülről is képes irányítani ezt az alkufolyamatot – mondta az elemző.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar siker a tudósok versenyén

  Magyar siker a tudósok versenyén

  Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gimnázium idén végzett diákja különdíjban részesült a Szófiában megrendezett idei EU Fiatal Tudósok Versenyén, aminek döntőjébe 40 országból 100 projekt érkezett.

 • Mi sül a szénen?

  Mi sül a szénen?

  A város népszerű szeptember eleji programja a Csónakázó-tó mellett megrendezett Faszén Fesztivál, amelyen idén 45 csapat szállt versenybe egymással.

 • Veszélyes a kikötők megnyitása

  Veszélyes a kikötők megnyitása

  Azzal, hogy a baloldali olasz kormány a megalakulása után újra megnyitotta a kikötőket a migránsokat szállító hajók előtt, újabb veszélyt idézett elő nemcsak Olaszország, hanem az egész kontinens szempontjából – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György Kossuth rádióban.