2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Farkas Örs: Ma is Gyurcsány a baloldal vezetője

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) várható választási megállapodása azt mutatja, hogy máig Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldal vezetője – jelentette ki Farkas Örs elemző az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Azáltal, hogy a közvélemény-kutatások szerint a DK önállóan is képes átlépni a parlamenti küszöböt, Gyurcsány Ferenc olyan alkupozíciót vehetett fel, amely a szocialistákkal szemben messze fölülreprezentálja a pártját – közölte.


Farkas Örs szerint az MSZP felismerte, hogy hiába a legerősebb baloldali párt, önmagában egyéni választókörzetben képtelen mandátumot szerezni. Miután az LMP és a Momentum is kizárta az együttműködést, a törpepártok pedig nem hozhatnak elég szavazót, egyedül a DK maradt, amellyel együtt tudnak működni.

Gyurcsány Ferenc, mivel az MSZP-ből indult, ismeri a szocialisták működését, ezért akár kívülről is képes irányítani ezt az alkufolyamatot – mondta az elemző.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.