2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb II.kerület XII.kerület

Fatraktor és rönklibikóka várja a gyerekeket

Hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkot adtak át a kicsiknek a Budakeszi Vadasparkban. Az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel is játszva ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A Budakeszi Vadaspark fejlesztési programjában kiemelkedő szerepet kapnak a játszva tanító, tematikus ismeretterjesztő szolgáltatások és programelemek. Az utóbbi időszak célirányos fejlesztései, az Interaktív Tanösvény, a Budakeszi Kalandpark Tanösvénye, a „Madárbarát kert” tanösvény és a Makk Kuckó játszótér után most az erdészeti játszótér szolgálja a szórakoztató módon történő környezettudatos nevelést.


Az erdészeti játszótér központi eleme egy erdészlak, amelyben informatív táblák találhatók az erdő életéről és az erdőgazdálkodás kiemelkedő fontosságáról. Onnan egy facsúszdán keresztül lecsusszanva távozhatunk, ezenkívül farönkökből készült libikókán egyensúlyozhatunk, fűrészrodeózhatunk, ezen túl egy fából készült óriástraktor is várja a látogatókat.

– A legújabb játszóterünkkel a Budakeszi Vadaspark nemcsak az állatokat, hanem az erdőt mint élőhelyet és összetett ökoszisztémát is bemutatja a látogatóknak. A hazai erdők jóllétének és gyarapodásának szerves és elengedhetetlen része az erdőgazdálkodás és azon belül is a magyar erdészek munkája. Fontosnak tartjuk, hogy a vadasparkban megforduló gyermekek lássák a fától az erdőt, és felelősségteljes, az erdőket, a fákat, az állatokat és a természet egészét óvó felnőtté cseperedjenek. A fenntarthatóság szellemiségét szem előtt tartva a legújabb játszótér teljes egészében fából épült, újabb lépésként a környezeti nevelés és ismeretterjesztés játékos megvalósításának ösvényén, ami az alapítás óta a Budakeszi Vadaspark egyik legfontosabb célkitűzése – mondta Szabó Péter. A Budakeszi Vadaspark igazgatója megköszönte a Magyar Fejlesztési Bank támogatását és az Ilona Malom Műhely kivitelezői munkáját az erdészeti játszótér  létrehozásában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.