2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Külföld

Fedélzetén nyolc holttesttel sodródott partra egy hajó Japánnál

Fedélzetén nyolc, vélhetően észak-koreai férfi holtestével sodródott partra egy hajó Japán partjainál – tudatták a helyi hatóságok hétfőn.

A tájékoztatás szerint a hajót már korábban észrevették a helyiek az Akita kormányzóságban, Tokiótól 500 kilométerre északra lévő Oga városának partjainál, a nagy hullámzás miatt azonban a parti őrség nem tudta megközelíteni. Jelenleg a holttestek származását próbálják megállapítani, több holttestből szinte csak csontok maradtak.


Szombat reggel Szado sziget partján két férfi holttestére bukkantak, mellettük egy fából készült hajó darabjait, egy koreai feliratú cigarettásdobozt és egyéb személyes tárgyakat találtak. A feltételezések szerint szökevények lehettek.

Csütörtökön nyolcan, állításuk szerint észak-koraiak érkeztek szintén Akita kormányzóságba. A helyi rendőrség védőőrizetbe helyezte és kihallgatta a férfiakat. Azt mondták, halászat közben támadt problémájuk a járművel.

A hónap elején szintén kimentettek a tengerből három észak-koreait, akiknek felborult a hajójuk halászat közben. Mivel vissza akartak térni hazájukba, átadták őket egy másik észak-koreai hajónak.

Két éve már sodort partra a víz titokzatos holttesteket japán partjainál. Valószínűleg akkor is észak-koreaiak lehettek, akiket halászat közben elragadott a víz. A partőrség szóvivője akkor azt mondta, semmi újdonság nincs abban, hogy észak-koreai hajókat látnak, fedélzetükön holttestekkel.

Az elszigetelt országból egyre több, éhezésről szóló értesülés érkezik.

Kapcsolódó Cikkek