2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Székesfehérvár

Fejér Megye Védelméért díjat alapított a bizottság

Felkészülés a téli rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére és Fejér Megye Védelméért díj adományozása – ezek voltak a legkiemelkedőbb feladatai a Fejér Megyei Védelmi Bizottság őszi ülésének. Simon László kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke, valamint a testület többi tagja november 20-án a Megyeháza dísztermében hallgatta meg az aktuális beszámolókat.

Az új elismerést azok a természetes és jogi személyek vagy szervezetek kaphatják meg, akik/amelyek Fejér megye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában, a megye lakosainak védelme érdekében, a védekezési feladatok megvalósításában, a megyei rendvédelmi feladatokban, a megye állampolgárainak védelmi igazgatási
felkészítésében a legkiemelkedőbben helyt álltak – hangzott el.


Az elismerést első alkalommal Kiss Jenő kapta meg, aki 2007–2017 között a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér megyei szakaszmérnöke volt. A szakember az elmúlt évtizedben a megyénkben bekövetkezett ár- és belvizek idején magas szintű szakmai hozzáértésével támogatta a védelmi igazgatás szervezetét a szükséges döntések meghozatalában.

Baleset az első hideg napokban Fehérváron. Az úton lévőket elengedhetetlen megfelelő információkkal ellátni Fotó: police.hu

 

A méltatás szerint védekezési helyzetekben határozottsága, következetessége, kiváló szakmai tudása, jó szervezőképessége és tapasztalata biztosította, hogy a védvonalakon szakszerű legyen a védekezés.
A téli rendkívüli időjárási helyzetre felkészülés aktuális feladatairól Molnár István, a Magyar Közút NZrt. Fejér Megyei igazgatója és Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója tartott beszámolót.


Mindketten kiemelték, hogy szervezeteik felkészültek a téli időjárásból adódó kihívások kezelésére, de szükség van a közúton közlekedők együttműködésére is ahhoz, hogy minél kevesebb esetben legyen szükség a mentő erők beavatkozására. Elhangzott, hogy nagyon fontos a rendkívüli időjárási helyzetek kezelésében részt vevők közötti jó
együttműködés és kommunikáció is, amely az elmúlt években példaértékűen működött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.