2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Egyéb Szeged

Fejvesztve, szétszerelve pihen a fényszarvas

Idén lesz hatéves, azaz iskoláskorú a Dugonics téri fényszarvas, amelyet november utolsó napjaiban szállítanak az egyetem elé, és egészen január közepéig teljes pompájában várja majd a szelfizni vágyókat.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. telephelyén, egy vegyes raktárban, zöld színű tartalék kukák mögött bújik meg a város kedvenc karácsonyi dísze, a fényszarvas. A legkedvesebb szegedi szelficélpont szétszerelve éldegél, feje a teste mellett, agancsai pedig a faránál állnak. Nagy András, a köztéri építményekért felelős csoport vezetője azt mondja, egyetlen délelőtt alatt össze tudják szerelni a díszt, amelynek testén 9600 energiatakarékos 36 voltos LED-fénypont található. – A szelfiszarvas nagyjából 200 kilogrammot nyom, 5 méter 30 centi a magassága, és felállításához egy 15 méter oldalszélességű darura van szükség, mert kézzel nem lehet mozgatni, egyből be kell emelni a szökőkútba, és úgy tudjuk összeszerelni – pontosított Nagy András.


Hat éve kerül ki minden adventi időszakban a Dugonits térre

Már nem sokáig pihen a raktárban a fényszarvas

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.