EUR: 322,02 Ft
CHF: 281,58 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Szeged

Fejvesztve, szétszerelve pihen a fényszarvas

Idén lesz hatéves, azaz iskoláskorú a Dugonics téri fényszarvas, amelyet november utolsó napjaiban szállítanak az egyetem elé, és egészen január közepéig teljes pompájában várja majd a szelfizni vágyókat.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. telephelyén, egy vegyes raktárban, zöld színű tartalék kukák mögött bújik meg a város kedvenc karácsonyi dísze, a fényszarvas. A legkedvesebb szegedi szelficélpont szétszerelve éldegél, feje a teste mellett, agancsai pedig a faránál állnak. Nagy András, a köztéri építményekért felelős csoport vezetője azt mondja, egyetlen délelőtt alatt össze tudják szerelni a díszt, amelynek testén 9600 energiatakarékos 36 voltos LED-fénypont található. – A szelfiszarvas nagyjából 200 kilogrammot nyom, 5 méter 30 centi a magassága, és felállításához egy 15 méter oldalszélességű darura van szükség, mert kézzel nem lehet mozgatni, egyből be kell emelni a szökőkútba, és úgy tudjuk összeszerelni – pontosított Nagy András.


Hat éve kerül ki minden adventi időszakban a Dugonits térre

Már nem sokáig pihen a raktárban a fényszarvas

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.