EUR: 344,20 Ft
CHF: 317,73 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb III.kerület

Felelős gazdik legyenek Óbudán!

Óbudán ellenőrzik a felelős kutyatartást (Fotó: Máté Krisztián)

Felelős gazdiknak indított kampányt a közterület-felügyelet. A figyelemfelhívó akció célja, hogy a felügyelet minden érintett szereplőt bevonva, velük együttműködve megteremtse a „kutyások” és „nem kutyások” békés együttélésének feltételeit Óbudán.

Jelenetős számú panasz érkezett az elmúlt időszakban a kerületben élőktől. A bejelentések elsősorban a kutyák nem kellően biztonságos sétáltatására és az ürülék eltakarításának hiányára hívták fel a figyelmet.


Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a lehető leggyorsabban kíván reagálni a lakosok panaszaira, ezért az Állatmentés Óbuda civil csoport és a polgárőrség bevonásával külön akciócsoportot hoztak létre a környéken sétáltatott állatok ellenőrzésére és a felelős ebtartás szabályainak minél szélesebb körben való megismertetésére.

A járőrszolgálat ezentúl rendszeresen ellenőrzi a kötelező, bőr alá ültetett chip és az előírt oltások meglétét, továbbá tájékoztat a pórázhasználat szabályairól, és felhívja a figyelmet a megfelelő számú ürülékgyűjtő tasakról való gondoskodásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.