2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb III.kerület

Felelős gazdik legyenek Óbudán!

Óbudán ellenőrzik a felelős kutyatartást (Fotó: Máté Krisztián)

Felelős gazdiknak indított kampányt a közterület-felügyelet. A figyelemfelhívó akció célja, hogy a felügyelet minden érintett szereplőt bevonva, velük együttműködve megteremtse a „kutyások” és „nem kutyások” békés együttélésének feltételeit Óbudán.

Jelenetős számú panasz érkezett az elmúlt időszakban a kerületben élőktől. A bejelentések elsősorban a kutyák nem kellően biztonságos sétáltatására és az ürülék eltakarításának hiányára hívták fel a figyelmet.


Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a lehető leggyorsabban kíván reagálni a lakosok panaszaira, ezért az Állatmentés Óbuda civil csoport és a polgárőrség bevonásával külön akciócsoportot hoztak létre a környéken sétáltatott állatok ellenőrzésére és a felelős ebtartás szabályainak minél szélesebb körben való megismertetésére.

A járőrszolgálat ezentúl rendszeresen ellenőrzi a kötelező, bőr alá ültetett chip és az előírt oltások meglétét, továbbá tájékoztat a pórázhasználat szabályairól, és felhívja a figyelmet a megfelelő számú ürülékgyűjtő tasakról való gondoskodásra.

Kapcsolódó Cikkek