EUR: 349,10 Ft
CHF: 329,51 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Hódmezővásárhely

Fényárban úszott a táncparkett

Nem csak a világítás fényei, a táncosok ragyogása is csillogással töltötte meg a Fekete Sas báltermét, ahol tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Fekete Sas Kupa Táncversenyt.

Közel 120 pár jelentkezett a megmérettetésre, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett.

Az ország minden pontjáról érkeztek a táncosok, de természetesen hódmezővásárhelyiekért is lehetett szorítani. A Promenád Táncsport Egyesület színeiben lépett parkettra Balogh Csaba és Pető Gabriella, Bereczki Ádám és Nagy Laura, valamint Imre Ákos és Oswald Hanna is.


Imre Ákos és Oswald Hanna, a Promenád Táncsport Egyesület táncosai

A XII. Fekete Sas Kupa Táncversenyt dr. Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: „Ennek a mai versenynek presztízse van. Máskülönben nem utaztak volna ide ilyen sokan. Egy ilyen eseménynek nemcsak a versenyzésről kell szólnia, hanem a közösségi kapcsolatok építéséről is, s ehhez nagyszerű díszletül szolgál a Fekete Sas bálterme.”

Izzott a parkett egy-egy tüzesebb latin tánc ideje alatt.

Valóban a hódmezővásárhelyi verseny egyik legnagyobb különlegessége maga a helyszín. A táncversenyeket legtöbbször különféle sportcsarnokokban szokták megrendezni.


Kellem és báj jellemezte a standard táncokat.

Így a Fekete Sas impozáns közege egy olyan világba repíti el a táncosokat és a közönséget is, ami egyáltalán nem mindennapi. Ez plusztöltetet ad a versenyzőknek is, a nézők pedig csodás környezetben tudnak ámulni a táncosok tudásán.

A legfontosabb, amire figyelnek a pontozó bírók, a zeneiség: egy-egy pár hogyan tud együtt élni a zenével.

Délelőtt a juniorok mutatkozhattak be, délután pedig az ifjúsági, illetve felnőtt korcsoportba tartozó versenyzők táncolták végig a standard és latin táncokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.